• DOLAR 32.47
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2396.454
  • ...
Eğitimciye şiddet İstanbul'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ümraniye Zübeyde Hanım Ortaokulu'nda yaşanan olay geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre; beden eğitimi dersinde iki öğrenci arasında faulden kaynaklı anlaşmazlık yaşanması üzerine öğrencilerden bir tanesinin ailesine ulaşmışması sonrasında, okulun kapısına gelen veli okula girerek önce öğrencilerden birini darp etti, ardından güvenlik görevlisini ve okul idarecilerini darp etti. Şahsın, biber gazı ile müdür yardımcısı ve iki beden eğitimi öğretmenini darp ederek yaraladığı iddia edildi.

Eğitimciler, darp raporu alarak; şahıs hakkında şikayetçi olurken; şahsın ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Eğitim sendikaları yaşanan şiddet olayını protesto etmek için Zübeyde Hanım Ortaokulu'nun bahçesinde bir araya gelerek, basın açıklamasını okudu.

"Bizler, saldırganların karakolda ifadelerini verip elini kolunu sallaya sallaya dışarıya çıkmalarından son derece rahatsız oluyoruz"

Toplanan eğitimciler adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanvekili Oktay Yıldırım, "Yaşanan bu menfur olay, okuldaki tüm öğretmenlerimizi derinden sarsmış, arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu bozmuştur. Okulu ziyaret ettiğimizde, tüm öğretmenlerimiz bir tepki verilmesini istemiş, bunun üzerine basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir. Bizler, bu menfur saldırıyı kınamakla kalmayacak, bütün hukuki süreçlerin takipçisi olacak, saldırganın, saldırganların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için tüm yasal haklarımızı kullanacak ve her daim arkadaşlarımızın yanında olacağız. Bizler, saldırganların karakolda ifadelerini verip elini kolunu sallaya sallaya dışarıya çıkmalarından son derece rahatsız oluyoruz. Bu durum, malesef yeni şiddet olaylarına davetiye çıkarıyor. Çoğu saldırgan bugüne kadar caydırıcı nitelikte bir ceza almadığı için arkadaşlarımıza yönelik saldırılar artıyor. Biz, eğitimcilere, kamu görevlilerine yönelik şiddetin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

"Bugün buradan haykırıyoruz; Ey MEB, eğitim çalışanlarına sahip çık!"

Öğretmenlerin, büyük sorununun sürekli şiddete uğramak, neticesinde sahipsiz bırakılmak olduğunu belirten Yıldırım, "Biz istiyoruz ki MEB, öğretmenlerin zor anlarında yanında olsun, öğretmeni sahipsiz hissettirmesin. Bugün buradan haykırıyoruz; Ey MEB, eğitim çalışanlarına  sahip çık! Öğretmenleri şiddete karşı yasal güvenceye kavuştur. Bütün gücünle öğretmenlerin yanında dur, avukat desteği sağla. Biz canla başla çalışırken, güvenlik kaygısı yaşamak istemiyoruz. Okullara güvenlik için personel ver." şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir