• DOLAR 32.012
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2419.038
  • ...
Yangında 29 işçi can vermişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İstanbul'un  Beşiktaş ilçesinde bir eğlence merkezinde çıkan ve 29 işçinin can verdiği yangına ilişkin,

''İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yangın faciası yaşadık. Bu faciada rızkının peşinde koşan 29 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Faciayla ilgili gerekli idari ve adli tahkikat hemen başlatılmış, 9 kişi gözaltına alınmıştır. Belediye dâhil, böyle büyük bir acının yaşanmasında kimin sorumluluğu, ihmali ve kusuru varsa hepsinin de üzerine kararlılıkla gidilecektir.'' ifadelerini kullandı. 

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, 

''31 Mart'ta bir seçimi daha başarı ile tamamladık. Münferit olay dışında demokrasimize gölge düşürecek bir olay yaşanmadı. Bazı illerimizde bölücü örgüt provokasyonlarını sizin sayenizde boşa çıkardık. Bu seçimler milli iradenin gücünün yanı sıra, gündeme getirilen kimi ithamların da asılsız olduğunu ortaya koymuştur. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmadığında bazı ithamlarda bulunanların bir daha buna kalkışmayacağını umuyorum.

Türk demokrasisinin olgunluğunu dünyaya göstermiş olduk. Seçimler için fedakarca çalışan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Seçimler milli iradenin gücünün yanı sıra gündemde getirilen ithamların asılsız olduğunu ortaya koymuştur. Şunu herkesin kabullenmesi önem taşıyor.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir