• DOLAR 32.937
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2442.191
  • ...
İşgalciler, esir takası anlaşmasına ilişkin yeni teklif hazırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim, Kahire'de yürütülen esir takası görüşmelerinde Hamas'a sunulmak üzere yeni bir teklif taslağı hazırlandığını duyurdu.

Sözde Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, 31 Mart'tan bu yana esir takası anlaşması için Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Mossad, sözde İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ve ordu yetkililerinden oluşan siyonist müzakere heyetinin bugün döneceği bildirildi.

AA'nın aktardığına göre, görüşmelerde arabulucuların Hamas'a iletmek üzere esir takası anlaşmasına ilişkin yeni bir teklif taslağı hazırladığı belirtilen açıklamada, Gazze'deki siyonist esirlerin salıverilmesi konusunda gerekli çabaların sürdüğüne yer verildi.

Siyonist rejim heyeti, Hamas ile Tel Aviv arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes için müzakereler kapsamında 31 Mart'ta Mısır'a gitmişti. İşgal medyası, ABD, Mısır ve Katarlı yetkililerin siyonist rejim ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes müzakerelerini ilerletmek için geliştirilen çerçeveyi tartışmak üzere bir araya geleceğini bildirmişti. Katil Netanyahu'nun, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönüşüne ilişkin esneklik gösterdiği iddia edilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir