• DOLAR 32.557
  • EURO 35.357
  • ALTIN 2465.729
  • ...
İşgal rejimin vurduğu yardım konvoyunda yaralılara saldırmaya devam ettiği bildirildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal basını, Gazze Şeridi'nde dün gece İşgal ordusunun uluslararası yardım konvoyuna düzenlediği ve 7 yabancı uyruklu yardım çalışanının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yürütülen ön soruşturmaya dair detayları yazdı.

Haaretz gazetesinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, üç araçlık (World Central Kitchen-WCK) konvoyu, bir tıra gıda yardımını yüklemek üzere Gazze'de kurulan geçici limandaki depoya hareket etti.

Yardım kuruluşu çalışanlarını taşıyan üç araçlık konvoy limandan ayrılarak Deir el-Belah açıklarında sahil yolunda ilerlerken bölgedeki bir askeri birlik operasyon odasına haber vererek hava saldırısı talep etti.

İşgal rejimine ait İHA birinci aracı füzeyle vurduktan sonra buradan kurtulan bazı kişiler konvoydaki ikinci bir araca hareket etti. İkinci araçtaki kişiler bu sırada konvoyun vurulduğunu haber verdi ve çok kısa bir süre içinde ikinci araca bir hava saldırısı daha gerçekleşti.

Arkalarından gelen konvoydaki üçüncü araç, vurulan ikinci araçta hayatta kalan yaralıları araca taşımaya çalışırken bir İHA füzesiyle vuruldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir