• DOLAR 32.38
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2407.521
  • ...
2’si çocuk 4 vefat daha GAZZE’DE AÇLIK CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde 4 kişi açlık nedeniyle hayatını kaybetti. Haberde, Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'nde açlık, susuzluk ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle ölen 4 kişiden 2'sinin çocuk olduğu belirtildi. Böylece işgalci barbarların neden olduğu kıtlık sonrası açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 31'i çocuk olmak üzere 34'e yükseldi.

2 MİLYON FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ

Gazze Şeridi, 7 Ekim'den bu yana sürekli işgal rejiminin saldırı ve soykırımına maruz kalırken bu durum ciddi gıda, su, ilaç ve yakıt tedariki kıtlığı nedeniyle son derece zor insani koşulları beraberinde getiriyor. Savaşın sonucunda Gazze Şeridi halkı, özellikle Gazze şehri ve Kuzey bölgeler, şiddetli gıda, su, ilaç ve yakıt eksikliği nedeniyle kıtlığın eşiğine geldi ve yaklaşık iki milyon Filistinli Gazze'de yerinden edildi.

İNSANİ YARDIM GİRİŞLERİ ENGELLENİYOR

İşgal, Gazze Şeridi'ne, özellikle kuzey bölgelerine insani yardım ulaştırılmasını engellemeye devam ediyor. Gazze Şeridi'nin güneyine ulaşan yardımlar özellikle 1,3 milyondan fazla vatandaşın kuzeyden güney Gazze'ye, özellikle de Refah'a göç etmesiyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor. İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini engellemekle kalmıyor, aynı zamanda bilinçli olarak yardım bekleyen Filistinlileri de kasıtlı hedef alarak yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oluyor. (İLKHA)

İşgalci çete katliamdan sonra

ŞİFA HASTANESİNDEN ÇEKİLDİ

İşgal ordusu, günlerdir süren saldırı ve kuşatmanın ardından çekildiği Şifa Hastanesi ve çevresinde, geriye yüzlerce şehit naaşı bıraktı.

Gazze

İşgalci katil sürüsü, iki hafta süren saldırı ve kuşatmanın ardından dün sabah erken saatlerde Şifa Hastanesi ve çevresinden tamamen çekildi. İşgal kuvvetleri güneye, Şeyh Aclin ve Tel El-Hava mahalleleri arasındaki bölgede tank ve buldozerlerin konuşlandırıldığı kamplarına doğru yöneldi. El Cezire muhabiri, görgü tanıklarının, geri çekilmenin aniden olduğunu ve hastane yakınındaki konut binalarını hedef alan silah sesleri ve tank mermileriyle aynı zamana denk geldiğini söylediğini aktardı.

GERİDE YÜZLERCE ŞEHİDİN NAAŞI KALDI

El Cezire kameralarına yansıyan görüntülerde, Şifa Hastanesi çevresindeki sokak ve yollarda yanmış şehit cesetlerinin yayıldığı görülürken, sağlık kaynakları, işgal kuvvetlerinin geri çekilmesinin ardından hastane ve çevresindeki sokaklarda yüzlerce şehidin naaşının bulunduğunu bildirdi. Yerel kaynaklar, işgal kuvvetlerinin, hastane binalarını yakarak tamamen hizmet dışı bırakmasına neden olduğunu belirterek, hastane ve çevresindeki binalarda hasarın boyutunun çok büyük olduğunu vurguladı. İşgalcilerin geri çekilmesinin ardından yüzlerce Filistinli hastane binalarındaki yıkımı incelemek için bölgeye akın ederken, birçok kişi de yaralıları ve hastanede mahsur kalan hastaları tahliye etmek için çalıştı.

HASTANE ÇEVRESİNDE İNSANİ KRİZ

İşgalcilerin 2 haftalık kuşatma ve saldırısı boyunca insani yardım misyonları veya tahliye operasyonları gerçekleştirmek üzere bölgeye yardım ekipleri ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin gelmesini engellemesi, hastane çevresinde insani ve sağlık krizine yol açmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir