• DOLAR 32.581
  • EURO 35.322
  • ALTIN 2472.696
  • ...
Norveçli doktor: Şifa, işgal rejimi tarafından ölüm evine dönüştürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Gilbert, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Gazze'deki en önemli tıbbi kompleks olan 700 yataklı Şifa Hastanesi'nin işgal rejimi tarafından harap edildiğini dile getirdi.

Kompleksin İngiliz mandası döneminde inşa edildiğini hatırlatan Gilbert, "Şifa" olarak adlandırılan bu "iyileşme evi"nin işgal rejiminin ve ABD tarafından "ölüm evine" dönüştürüldüğünü, yakıldığını, moloz haline getirildiğini ve hasta, tıbbi personel, akrabaları ve mülteciler için bir mezar haline getirildiğini belirtti.

Profesör Gilbert, bu durumun işşgal rejiminin Filistin halkını, sosyal kurumlarını ve yaşamlarını yok etmeyi amaçlayan kalpsiz ve kötü sömürgeci işgal politikalarının açık sembolü olduğunu vurgulayarak, sözlerine şu şekilde devam etti:

"ABD, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık hükümetleri İsrail'in savaş suçlarına ve insanlığa karşı işlediği suçlara verdikleri destekten utanmalılar. Şifa Hastanesi'nde yaşananları dikkatle takip etmeli ve Gazze soykırımını, faillerini ve mağdurlarını asla unutmamalıyız!"

işgal rejimi, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'ne 18 Mart'ta başladığı ve 14 gün süren saldırıların ardından bugün çekildiğini duyurdu.

işgal rejiminin sözde ordusu, 14 gün süren saldırılar boyunca Şifa Hastanesi ve çevresinde 200'den fazla Filistinliyi şehit ederek 900'den fazla Filistinliyi de alıkoymuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir