• DOLAR 32.399
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2400.75
  • ...
Meksika'da tekne alabora oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meksika'nın Oaxaca eyaletinde, sahilde sekiz Çin vatandaşının cansız bedeni bulundu. Yetkililer, bu mültecilerin teknelerinin alabora olduğunu ve hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

29 Mart Cuma günü, mültecilerin ABD'ye ulaşmaya çalışırken kullandığı güzergahta ölü bulunan yedi kişinin kadın, bir kişinin ise erkek olduğu açıklandı.

Bir Meksika vatandaşının yönetimindeki tekne, bir gün önce Guatemala sınırındaki Chiapas eyaletinden yola çıkmıştı.

BBC'nin haberine göre, alabora olan tekneden bir kişi sağ kurtulurken, tekneyi idare eden kişinin akıbeti henüz netlik kazanmadı.

Oaxaca Savcılığı, mültecilerin cansız bedenlerinin Playa Vicente yakınlarındaki bir sahilin kıyısında bulunduğunu açıkladı.

Savcılık, olayın sebebini araştırdıklarını ve hayatını kaybeden kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi için Meksika'daki Çin Büyükelçiliği ile birlikte çalıştıklarını bildirdi.

2023 yılında ABD-Meksika sınırında 37 bini aşkın Çinli gözlatına alındı

Son yıllarda çete şiddeti, yoksulluk, siyasi baskı ve doğal afetler gibi nedenlerle Orta ve Güney Amerika ülkelerinden göç edenlerin sayısı artmış durumda. Ancak en dikkat çeken trendlerden biri, ABD'ye ulaşmaya çalışan sığınmacıların arasında Çin vatandaşlarının sayısındaki artış.

2021'den bu yana, 6,3 milyonun üzerinde kişinin ABD'ye yasa dışı yollarla girdiği tahmin ediliyor. Geçen yıl, ABD-Meksika sınırında gözaltına alınan 37 binden fazla Çin vatandaşıyla, bu trend açıkça görülüyor. Bu rakam, bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 50 kat artmış durumda

Bu haberler de ilginizi çekebilir