• DOLAR 32.381
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2411.176
  • ...
Fransa, Ukrayna’ya yeni silahlar sevk edeceğini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, ülkesinin Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketinin bir parçası olarak yüzlerce personel taşıyıcı zırhlı araç ve Aster30 model uçaksavar savunma sistemi teslim edeceğini açıkladı.

Lecornu, "Böylesine geniş bir cephe hattını tutmak için Ukrayna ordusunun zırhlı personel taşıyıcı araçlarımıza ihtiyacı var. Bu, kara birliklerinin hareketliliği için kesinlikle çok önemli. Hala çalışır durumda olan daha önce kullanılmış bu eski ekipman, Ukrayna ordusuna önemli miktarlarda fayda sağlayabilecek. Bu yıl içinde ve gelecek yılbaşına kadar bunlardan yüzlercesini gönderebiliriz." ifadelerini kullandı.

Fransız bakan, Ukrayna ordusu için bu yaz teslim etmek üzere çok kısa sürede uzaktan kumandalı mühimmat da geliştirdiklerini kaydetti.

Lecornu, "Üç Fransız şirketi, Ukrayna topraklarında yedek parça ve belki de gelecekte mühimmat üretmek için Ukraynalı şirketlerle, özellikle insansız hava aracı ve kara ekipmanı sektörlerinde ortaklıklar kuracak." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir