• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de il dışı sevkleri azaltacak yenilik uygulanmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Söz konusu hizmetleri alabilmek için Bingöl'de ikamet eden hastaların başka şehirlere gitmek zorunda kaldığına vurgu yapan Başhekim Tatlı, il dışı sevkleri azaltmak ve daha kaliteli hizmet vermek amacıyla bu işlemin artık kendi hastanelerinde ve ücretsiz olarak yapılacağını duyurdu.

Başhekim Tatlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'de hizmet verilmeyen "kalıcı diyaliz kateteri" ve "kalıcı port kateterleri" takılması işleminin, Bingöl Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Hekimlerinden Uzman Dr. Ahmet Demirdağ tarafından yapılmaya başlandığını bildirdi.

Başhekim Tatlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız, önceki süreçlerde bu işlemi almak için il dışına gitmek zorundaydı. Kronik böbrek yetmezliği olan hastalara artık kalıcı diyaliz kateterleri, kanser hastalarına da cilt altında görünmeyecek ve rahat bir şekilde onkoloji tedavisini alacakları kalıcı port kateterleri bundan böyle hastanemizde takılacaktır. Özel hastanelerde 30 bin TL civarında olan işlem hastanemiz tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde sunulmaya başlanmıştır. İl dışı sevkleri azaltmak, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız artarak devam edecektir. Çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve hekimlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir