• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nurdağı'nda depremzedelere köy evleri teslim ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nurdağı'nda, Kırsal Naimler ve Mestihüyük mahallelerinde yapılan 11 köy evi tamamlandı ve oturuma hazır hale getirildi. Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkan Vekili Yakup Bahar, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Coşkun, il genelinde 117 bin 783 konut için hak sahibinin olduğunu belirterek, bunlardan 6 bin 648'inin kırsal alanda olduğunu ifade etti. Coşkun, "Merkezde konut tesliminin ardından kırsal kesimlerde de konutları teslim ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Naimler Mahallesi'nde 5 konutu teslim ettik. Şu an Mestihüyük Mahallesi'nde 29 konut ve 12 de ahır için hak sahibimiz bulunmakta. Bugün itibariyle bu mahallede 6 hak sahibi vatandaşımıza inşallah anahtarlarını teslim ederek bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Mestihüyük Mahallesi'nde depremde 17 yakınını kaybeden hak sahiplerinden Kadir Koç, evlerini teslim almanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Devletimiz depremde yiyecek, içecek tüm imkanlarını bizler için seferber etti. Bundan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir