• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Oruç tutan çocuklar: Bütün çocukların oruç tutmasını tavsiye ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Ortaköy mahallesinde ikamet eden çocuklar, Ramazan ayında tuttukları oruç hakkında İLKHA mikrofonuna konuşarak duygularını paylaştı.

Çocuklar, bu güzel ve mübarek günlerde orucun kendilerini hiç zorlamadığını, diğer çocuklara da tavsiyede bulunduklarını ve günlerini ibadet ve oyunla geçirdiklerini ifade etti.

Ayrıca Filistin’de yaşanılan soykırıma da değinen çocuklar, bu mübarek ayda bu vahşetin bir an önce durdurulmasını ve masum çocukların öldürülmemesi çağrısında bulundular.

“Küçük yaşlarda bu tür ibadetleri yapmalıyız ki büyüyünce daha rahat alışabilelim”

Abdulkadir Basıç

Ramazan ayının başladığından beri orucunu tuttuğunu belirten Abdulkadir Basıç, “Ramazan ayı başladığından beri orucumu tutuyorum. Bazen zorlanıyor bazen de zorlanmıyorum. Havalar da genelde değişiyor. Bazen sağanak yağış oluyor bazen de hava güneşli oluyor. Günümü namazlarımı kılarak, oyun oynayarak, derslerime çalışarak geçiriyorum. Orucu bütün çocuklara tavsiye ederim. İbadetlerini aksatmadan yapabilirler. Oruçluyken de yemek gördüklerinde şeytana kanmayarak iftara kadar dayanabilmelidirler. Zaten Allah rızasını kazanmak için orucu tutuyoruz. Küçük yaşlarda bu tür ibadetleri yapmalıyız ki büyüyünce daha rahat alışabilelim. Çocukların özellikle bu günlerde namaz kılmayı, Kur’an okumayı ve camiye gitmeyi alışkanlık haline getirmeleri lazım.” şeklinde ifade etti.

Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çeken Basıç, “Gazze’de bulunan bütün Müslümanların hiçbir suçu yok. Zalim İsrail Gazze’de soykırım yapmaktadır. Bu durum karşısında çok üzgün olup haksız yere katledilen kadınlar, çocuklar, yeni doğmuş bebekler oluyor. Bu mübarek Ramazan ayında yemek için ağlayan çocuklar, bir nebze yemek bulabilmek için mücadele eden çocuklar var. Bir an önce bu savaşın bitmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’de bu Ramazan ayında oruç tutan çocuklar yemek mücadelesi veriyor”

Ömer Akbalı

Orucun çok iyi gittiğini ifade eden Ömer Akbalı, ”Ramazan başladığından beri oruçlarımızı tutuyoruz. Oruç çok iyi gidiyor, hiç acıkmıyoruz. Zamanımızı ibadet ederek, dua ederek, oyun oynayarak, derslerimize çalışarak geçiriyoruz. Akşamları da teravihe gitmeyi aksatmıyoruz. Oruç çok güzel bir ibadet olup bütün çocuklar oruç tutmalıdır. Yüce Allah katında büyük bir hayrı vardır.” şeklinde belirtti.

Gazze’de masumca katledilen çocuklar hakkında konuşan Akbalı, “Gazze’de öldürülen Müslümanlar için herkesin yardımda bulunmalıdır. Çoğu çocuk bu Ramazan ayında oruç tutuyor, hepsi aç ve susuz kalıyor. Herkes İsrail mallarına boykot düzenlemelidir.” dedi.

"Vaktimi Kur’an-ı Kerim okuyarak, namazlarımı kılarak geçiriyorum"

Emir Basıç

Emir Basıç ise, “ Oruç çok güzel gidiyor, hiç zorlanmıyorum. Diğer çocuklarda bence oruç tutmalıdırlar. Vaktimi Kur’an-ı Kerim okuyarak, okula giderek, vakit namazlarımı kılarak, teravih namazımı kılarak geçiriyorum. Teravih namazlarına babamla gidiyorum. Oruç hiç zor bir ibadet değildir. Ayrıca Gazze’de öldürülen çocuklar için çok üzülüyorum. Onlar için dua ediyorum. Savaşın bitmesini istiyoruz artık.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir