• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Demir projelerini tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Demir, Adana'ya kazandıracakları projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Adana'nın yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için HÜDA PAR belediyeciliği ile tanışma zamanının geldiğini ifade eden Demir, "Maalesef bu şirin, verimli, güzel şehrimiz belediyecilik anlamında gerektiği şekliyle hizmet alamamıştır. İnşallah HÜDA PAR'la gerekli bütün hizmetlerini alacaktır, söz veriyoruz. Adana'mızla ilgili bir kısım projelerimizi halkımızla paylaşıyoruz." dedi.

HÜDA PAR Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Demir, şu projelere değindi:

1-Metro Projesi: Yaşanabilir bir Adana için en önemli projelerimizden bir tanesi metro, metrobüs ve tramvay projemizdir. Sözler verildi, sözlerde durulmadı, maalesef hala bir ucube yapı olarak metromuz ne hastaneye ne üniversiteye ne sanayi ne kurum ve kuruluşlarına ne de sebze haline ya da gidilmesi gereken noktalara gitmemektedir. Halkımıza metro konusunu çözeceğimize dair söz veriyoruz.

2-Kentsel Dönüşüm Projesi: 'Yeter artık!' diyoruz. Adana'mıza hiç de yakışmayan görüntüler, çarpık şehirleşme düzeni neticesinde yıllardır bu mahallelerimizde birçok olumsuzluklar olmaktadır. HÜDA PAR olarak, inşallah kentsel dönüşüm projesini geldiğimiz ilk günden itibaren başlatıp, süreç tamamlayıncaya kadar da devam ettireceğiz. Halkımıza buradan söz veriyoruz.

3-Ulaşım Projesi: Maalesef yıllardır şehrimizde doğru dürüst bir çevre yolu yok. Bu anlamda güneyinde ve kuzeyinde bir çevre yolunu yapmayı halkımıza söz veriyoruz. Alt ve üst geçitlerin tamamlanıp şehir trafiğine bir düzenleme getirilmesi ve mevcut trafiğin rahatlatılmasının dönemi gelmiştir hatta geçiyor. 'Artık bazı ulaşım ağlarımızın yer altından gitme zamanı geldi' diyoruz. Adana'mıza Allah'ın izniyle bir Kent Meydanı, trafiği ve ulaşımı rahatlatma sözü veriyoruz.

4-Katı Atık Tesisi Sorunu: 50-60 bin insanımızın kokusundan dolayı olumsuz etkilendiği Çöp Atık Tesisi önünde duruyoruz. Bundan öncekiler ve şu andaki belediye başkanları özellikle Çöp Atık Tesisini ortadan kaldırmak için söz verdiler. Geldiklerinde, önümüzdeki dönemde bu çöpü kaldıracaklarını söylüyorlar. Biz de diyoruz ki: 'Yeter artık!' Bu konuda maalesef sınıfta kaldınız. Allah'ın izniyle HÜDA PAR geldiğinde ki buradan Sarıçamlı hemşerilerimize söz veriyoruz, bu Çöp Atık Tesisini buradan kaldıracağız inşallah.

5-Yeni Otogar Projesi: Biz Allahın izniyle hizmete geldiğimizin ilk bir yılında sahipsiz şu izbe görüntüyü, gündüzleri dahi aile olarak girmeye cüret edemediğimiz otogarımızı yapmaya söz veriyoruz.

6-Sosyal Belediyecilik Projeleri: Söz veriyoruz, emeklilerimiz maddi, manevi bizim dönemimizde rahat edecekler. Evlenecek olan gençlerimize oluşturacağımız evlilik fonuyla birlikte, inşallah gerekli çeyiz yardımını sağlayacağız. Hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek temel ihtiyaç miktarınca su ücretsiz olacak. Hasta yakınları için özellikle hastane çevrelerinde refakatçi misafirhaneleri oluşturacağız. Dar gelirli ailelerimize kırtasiye, ulaşım yardımı ve ücretsiz istifade edebilecekleri kreşler, yurtlar ve kurslar açılacak. Halkımızın sorun ve sıkıntılarının tespiti ve bunların çözüme kavuşturulması amacıyla 7/24 kuracağımız 'Yeşil Masa'yla halkımızın hizmetinde olacağız. Sosyal belediyecilik anlamında bunların dışında yapacağımız birçok proje ve hizmetlerimizle Adana'mız HÜDA PAR'ını beklesin.

Bu Sefer HÜDA PAR! Bizimle olur! Biz de kalın ve HÜDA PAR'da kalın." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir