• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
UNICEF Sözcüsü:  Gazze'deki çocuklar, kabusun sonlanmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Refah şehrinden ateşkes çağrısı yapan Elder, işgal rejimi yoğun saldırıları ve büyük yıkımı vurgulayarak, insanların gece yarısı bombardıman altında yakalandığını ifade etti. Durumu "tabutun içinde uzanmak" olarak nitelendirdi.

Elder, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısının kabul edilmesinden sonra bölgede umut olduğunu ancak her gece bombaların bu umutları yok ettiğini belirtti. "Gazzeli çocuklar kabusun sona ermesi için öldürülmeyi umuyorlar." dedi.

Mart ayında Gazze'nin kuzeyine yönelik 40 insani yardım sevkiyatının dörtte birine izin verilmediğini belirten Elder, "Gazze Şeridi'ndeki pek çok insani yardımın belkemiği olan BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'nın kuzeye gıda ulaştırması artık engelleniyor. Şunu açıklıkla ifade etmek gerekirse: hayat kurtaran yardımlar engelleniyor. Hayatlar kaybediliyor, haysiyet inkar ediliyor." dedi.

Elder, geçiş noktalarının açılması durumunda Gazze'deki insani krizi birkaç gün içinde tersine çevirebileceklerini ancak geçişlerin kapalı olduğunu ve kıtlığın "insan yapımı" olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir