• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BM: Gazze “aşırı gıda güvensizliğine” maruz kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor.

Bu saldırılar sonucunda çoğunluğu kadın ve çocuk olan 32 bin 490 Filistinli şehit oldu, 74 bin 889 Filistinli ise yaralandı. Hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle Gazze'de yaşayan 1,9 milyon Filistinli de yerlerinden oldu. Ancak işgal rejimi bölgeye uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle gerekli yardımların ulaştırılması zorlaşıyor. Filistinliler, hem işgal rejimi saldırılarıyla hem de artan açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

OCHA-Filistin'in X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinliler, un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kalıyorlar.

Gazze'de yaşanan kıtlığa dikkat çekilen paylaşımda, özellikle kuzeyde hayat kurtarmak için yeterli gıda yardımının kara yoluyla dağıtımının alternatif olmadığı vurgulanıyor. Ancak, işgal rejiminin uyguladığı erişim engelleri devam ediyor ve zaman daralıyor. Gazze'de yaşayan 1,1 milyondan fazla insanın aşırı seviyede gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir