• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze'ye havadan atılan yardımlar  YAŞATMAK YERİNE KATLEDİYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi uçaklardan atılan yardım paketleriyle ilgili yanlış işlemlerden dolayı bu paketlerin yardım bekleyen 18 sivilin daha hayatını kaybetmesine sebep olduğunu duyurdu. Açıklamada Gazze ahalisine yönelik aç bırakma ve abluka politikasında ABD'nin işgal rejiminin ortağı olduğuna dikkat çekildi. 

Hükümet Enformasyon Ofisi'nin açıklamasında havadan yardım paketleri atılması operasyonunda yapılan yanlışlardan dolayı 18 sivilin daha hayatını kaybettiğine, bunlardan 12'sinin Kuzey Gazze vilayetinin sahili yakınlarında denizde boğularak can verdiğine dikkat çekildi. 

Yardım paketlerinin denize atılması sebebiyle açlıktan ölüm tehdidiyle karşı karşıya olan çok sayıda insanın paketlere ulaşmak için denize dalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ifade edildi. Açıklamada 6 kişinin de yardımların atıldığı bazı bölgelerde meydana gelen kargaşa ve izdiham sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. 

Açıklamada havadan yardım atılması işleminin artık bir hayat kurtarma yöntemi değil insanların hayatlarını doğrudan tehdit eden farklı bir öldürme yöntemi haline geldiğine dikkat çekilirken havadan yardım atma işlemleri yapan ülkelere de uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, yardımların bir kısmının denize atıldığı ve bunun insanların hayatları için tehdit oluşturduğu, bir kısmının 1948'de işgal edilmiş arazilere atıldığı ve aç insanların buralara ulaşma imkanları olmadığı için bunun hiçbir faydasının olmadığı kaydedildi.

Yardımların bir kısmının da çok tehlikeli noktalara atıldığı ve bunun da insanların hayatlarını tehdit ettiği dolayısıyla bunun da insanları katletmenin bir başka yöntemi olduğuna işaret edilen açıklamada, üstelik yanlışların görülmesine rağmen bu senaryonun sürekli tekrar ettiği vurgulandı. (İLKHA)

"YARDIM ALMAYA ÇALIŞAN FİLİSTİNLİLERİN BOĞULMASI BİR TRAJEDİ"

Soykırım destekçisi ABD’nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze'ye havadan bırakılan ve denize düşen insani yardımları almaya çalışan kişilerin boğulmasının "trajedi" olduğunu söyledi. Sözcü Miller, Dışişleri Bakanlığının günlük basın brifinginde, Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen ve denize düşen yardımlara ulaşmaya çalışan 12 kişinin boğulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miller, "İnsanların en başında, okyanusa yüzüp insani yardım almaya çalışacak kadar çaresiz hissetmesi bir trajedi. Hiç kimse bunu yapmak zorunda kalmamalı." dedi.

İnsani yardımın ihtiyaç sahiplerine güvenli ve kolay ulaşmasının önemini vurgulayan Miller, "Kimse ailesine gıda, su ve ilaç götürebilmek için hayatını riske atmak zorunda kalmamalı." ifadesini kullandı. Havadan bırakılan ya da denizden gerçekleştirilen yardımların, karadan yapılanların tamamlayıcısı olduğunu ve yerini almadığını belirten Miller, ABD'nin bölgeye daha fazla insani yardım ulaşmasını sağlamak için işgal rejimi ile iletişim halinde olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen yardımların hatalı noktalara indirilmesi nedeniyle 18 Filistinli hayatını kaybetmişti. Uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerin 12'si boğularak, 6'sı da izdiham sonucu vefat etmişti.  AA

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR: 32 BİN 490 ŞEHİT

İşgal ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 32 bin 490'a yükseldi.

İstanbul

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 173 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal güçlerinin dün son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 76 Filistinlinin daha katledildiği, 102 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 32 bin 490'a, yaralı sayısının da 74 bin 889'a ulaştığı bildirildi. Açıklamada, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak işgal güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

FİLİSTİNLİLERİN ÇADIRLARI BOMBALANDI: 12 ŞEHİT

İşgalci katil ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırı bombalaması nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli katledildi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, Han Yunus'un batısında yer alan el-Mevasi bölgesini bombaladı. İşgalci savaş uçaklarının, yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını bombalaması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı. Ayrıca, işgal ordusu Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenledi.

İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum ettiği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir