• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tekruri: İşgalci siyonistler, yapılan yardımlar Gazze'ye ulaşmıyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de, Gazze’de ve farklı coğrafyalardaki Müslümanların yaşadığı acıları paylaşmak amacıyla, Ulu Camii önünde düzenlenen programda, menüsünde ekmek, hurma, su ve çorba bulunan iftar sofrası kuruldu.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda, Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri de bir selamlama konuşması yaptı.

"Ekmek, çorba, su bulamıyorlar"

Program öncesi değerlendirmelerde bulunan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, ASİM'in birbirinden farklı birçok STK'dan bir araya geldiğini belirterek, "Ümmet iftarını, geleneksel hale getirdik. Ekmek, çorba ve suyla iftarımızı yapıyoruz, mazlum İslam coğrafyalarına dikkat çekmektir amacımız. Kardeşlerimiz savaş altında mağduriyet yaşıyor ki, Gazze bunun en zirve noktasında. Maalesef ekmek, çorba, su bulamıyorlar, bu derece kötü durumdalar. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek için Filistin Âlimler Birliği Başkanı'nı bu nedenle davet ettik. Bunun bir diğer anlamı da şu: 'Burada yer sergisinde çorba, ekmek ile iftar yapıyoruz. Beş yıldızlı otellerde artık iftar yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani Ramazan ayı arınma, durulma, kendine gelme, tezkiye ve tefekkür ayıdır. Gazze'den de güzel haberler alarak çifte bayram yaparız inşallah." dedi.

Ümmet iftarının kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı anlamaya vesile olduğunu söyleyen HÜDA PAR Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Demir,  "ASİM'in böyle bir etkinlik yapması, o duygularımızı tekrar kamçılıyor ve bize yeniden o duygularımızı hatırlatıyor. Bir anlamda, sofranın donanımı anlamında da bizi Gazze'ye, Filistin'e, bizi ümmetin farklı coğrafyalarına mazlumlara götüren bir anlayışı da burada yaşatıyor." diye konuştu.

"İslam Ümmeti’nin başındaki yöneticileri yetersiz görüyoruz"

HÜDA PAR olarak Filistin ve Gazze meselesini çok önemsediklerine vurgu yapan Demir, halkı Müslüman olan yöneticilere seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ümmetin yöneticileri nerede, ümmetin farklı renkleri, güçleri nerede? Bizler bu konuda İslam ümmetinin başındaki yöneticileri yetersiz görüyoruz, sorunlu görüyoruz. Bu anlamda atılmış bir adım da görmüyoruz. HÜDA PAR olarak elimizden gelen maddi manevi her şeyi yaparak, kardeşlerimize yönelik katkımızı sunmaya devam edeceğiz. Gazze ve Filistin hepimizin olduğu gibi Mescid-i Aksa, Kudüs kırmızı çizgimizdir, onurumuzdur. Niçin onurumuzu çiğnetiyoruz? İktidarlara, İslam coğrafyasının başındaki yöneticilere diyoruz ki: ‘Aklınızı başınıza alın, bu hayat gelip geçicidir; aslolan birbirimizi sahiplenmemizdir, kardeşlik duygularını tekrar yeşertmemizdir. Gelin bunu başaralım ve kardeşlerimizi sahiplenelim. Bu acı ve hüzünlü havayı ortadan kaldıralım, siyonizmi tarihin çöplüğüne atalım."

Gerçekleştirilen iftarın önemli bulduğunu ifade eden Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri ise, işgalci siyonistlerin yapılan yardımlar Gazze'ye ulaşmıyormuş gibi bir algı oluşturduğu uyarısında bulunarak, Gazzey'e yardımlarım devam etmesi konusunda çağrıda bulundu.

Tekruri, "Buradan Müslümanların ihtiyaçlarını ya da sıkıntılarını sayarak veya konuşarak çok vakit geçirmeyeceğim, aksine izzet sahibi olan ülkeleri konuşmak istiyorum. Çünkü izzet sahibi olan Müslüman ülkeler, kardeşlerinin zillet içerisinde yaşamasını istemez. Gazze‘deki sıkıntılar, muhtaçlar doğal afetlerden ya da yağmurun azlığından dolayı olmuyor, muhtaçlar bunlardan dolayı sıkıntı çekmiyor. Aksine, vatanlarını savunmak istedikleri, aynı zamanda kendilerini savunmak istedikleri için bu durumdalar." diye konuştu.

"Filistin’e, Gazze’ye yardım etmek sizi izzetlendirir"

Tekruri, Filistin'de yaşanan sıkıntılar nedeniyle abartılı sofraların bulunduğu davetlerin kendisini rahatsız ettiğini vurgulayarak, "Türlü yemekler yapıyorlar, bu da beni rahatsız ettiğinden dolayı çoğuna icabet etmedim. Siz bugün öyle bir ders gösterdiniz ki, basit bir iftarla bunun yapılabileceğini gösterdiniz, bundan ötürü size çok teşekkür ediyorum.  Maddi durumu çok güçlü olmayanlara gelmeden önce, mal varlıkları çok olan kardeşlerime söylüyorum: 'Bu izzeti elinizden kaçırmayın, çünkü Filistin'e,Gazze'ye yardım etmek büyük bir keramet olur ve aynı zamanda sizi izzetlendirir.' Asla mallarınızı bu uğurda harcamaktan çekinmeyin. Diyelim ki, fabrikada beş işçiniz var, her ay onlara maaş veriyorsunuz, aynı şekilde düşünün ki altı işçiniz var, o altıncı işçinin maaşını Gazze'ye, Filistin'e bağışlayın." ifadelerini kullandı.

"Haftada bir defa hatta iki kere böyle basit yemeklerle geçirin"

Müslüman olarak bazı harcamalardan keserek, günlük giderlerden arttırılanları Gazze'ye göndermek gerektiğini söyleyen Tekruri, "Kız kardeşlerime, bacılarıma gelecek olursak da evde çok güzel yemekler yapmaktansa, haftada bir defa hatta iki kere böyle basit yemeklerle geçirin. Yapacağınız türlü türlü yemekten artan parayı da Filistin'e bağışlamanız, bu da sizin görevinizdir. Sigara içenlere de seslenen Tekruri, "Sigara içen kardeşlerim, eğer içtiğiniz sigara oranında, tamamında değil çeyrek miktarda azaltmaya giderseniz, Türkiye genelinde günlük 20 milyon dolar toplanmış olur, sadece Türkiye için söylüyorum diğer devletleri söylemiyorum." diye belirtti.

"Biz, Allah’a güveniyoruz"

Siyonist rejimin verdiği kayıpları kamuoyundan sakladığına dikkat çeken Tekruri, savaşın galibinin Müslümanlar olacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Allahın izniyle bu savaşın sonunda biz galip geleceğiz çünkü her gün onlarca Yahudi öldürülüyor ama israil size bunu yansıtmıyor. Emin olun ki HAMAS, onları her gün titretip, onlardan can alıyor, bundan emin olabilirsiniz. israil ya da Yahudiler Amerika'ya, Arap liderlerine ya da Avrupa'ya güveniyorsa, biz de Allah'a güveniyoruz ve böyle aziz bir millete güveniyoruz. Kardeşlerim kendilerinizi destekçi olarak görmeyin, sizler destekçi değilsiniz, sizler birer ortaksınız. Bizim yanımızda savaşıyorsunuz, dolayısıyla asla destek olarak değil, bize kendinizi ortak olarak görün ve duanızdan bizi kesinlikle eksik etmeyin; duaları da küçük görmeyin, çokça dua yapın."

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından düzenlenen programa Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri, HÜDA PAR Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Demir, birçok STK Başkanı ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir