• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çadır ve karavanlara talep arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSTİM'de çadır üreten firmanın işletmecisi Serkan Yazıcı, otelleri tercih etmeyip doğayla iç içe, bütçesine daha uygun tatil yapmak isteyenlerin çadırlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Yazıcı, "Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bu süreyi çadır kampında geçirmek isteyenlerden yoğun talep alıyoruz." şeklinde konuştu.

Yaz aylarının yaklaştığına dikkat çeken Yazıcı, şu anda şişme kamp çadırlarının daha popüler olduğunu ve insanların genellikle küçük çadırlarda konaklamayı tercih ettiğini söyledi.

Ayrıca, sadece tatilcilerin değil, doğada kamp yapmak isteyenlerin de çadırlara yoğun talebi olduğunu vurgulayan Yazıcı, acil hizmetler için de çadır ürettiklerini ve bu alanda da talep artışı yaşandığını ifade etti.

İzmir'in Menderes ilçesindeki bir çadır kampı alanında işletme müdürü olarak görev yapan Uğur Burhan, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle konaklama hizmetlerine yönelik rezervasyon taleplerinde artış olduğunu ifade etti. Burhan, özellikle şahsen ve telefonla rezervasyon yaptırmak isteyenlerin sayısının geçmişe göre daha fazla olduğunu belirtti.

Bayram için kapalı konaklama alanları ve karavan hizmetine daha çok talep geldiğini vurgulayan Burhan, ayrıca çadırda konaklamak isteyenlerin özellikle yaz sezonunu tercih ettiğini bildirdi.

Burhan, sezonluk karavan hizmeti almak isteyenlerin sayısının oldukça arttığını belirterek şunları söyledi:

"Geçen yıla kıyasla talepte bir artış var. Kamp alanında aynı anda ortalama 60-70 karavan misafirini ağırlayabiliyoruz. Bu da günlük ortalama 250 kişiyi misafir ettiğimiz anlamına geliyor. Çadır kapasitemiz ise aynı anda 350-400 kişiyi ağırlayabilir ve yazın tam kapasite hizmet sunuyoruz."

Günlük ziyaretçileri de hesaba katarak, hafta içi yaklaşık 2 bin kişiye, hafta sonları ise 3 bin 500 ila 4 bin kişiye hizmet verdiklerini vurgulayan Burhan, mart sonuna kadar karavan kampı için günlük 500 TL, çadır kampı içinse günlük 350 TL ücret aldıklarını, yeni sezon fiyatlarının ay sonunda belirleneceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir