• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazze'deki çocuklar ölümle pençeleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin sözde ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmekte. Bu saldırılarla sınırlı kalmayan işgal rejimi, abluka altında tuttuğu Gazze'ye insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum ediyor.

Özellikle Gazze'nin kuzey bölgelerinde, halk yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi yardımlardan yoksun bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyor.

Beyt Lahya kentinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nde yatan Filistinli çocuklar, hastalık, açlık ve ilaç eksikliğiyle mücadele ediyor. Çaresiz anneler, aşırı kilo kaybeden çocuklarını hayatta tutabilmek için her türlü çabayı göstermekte.

Kemal Advan Hastanesi'nde yatan 8 yaşındaki Cena Iyad'ın annesi Ummu Ayad, AA muhabirine konuşarak kızının yetersiz beslenme nedeniyle kötü durumda olduğunu ve kendisinin çaresiz kaldığını dile getirdi.

Ummu Ayad, "Kızım kötü beslenme nedeniyle zor durumda. Vücudunda protein, vitamin ve kalsiyum eksikliği var. Bedeni çok zayıf düştü ve son günlerde çok fazla kilo kaybetti." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir