• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Halid Meşal açıkladı: Esirler bırakılacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Direnişin Gazze'de mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Halis Meşal'in açıklaması şu şekilde;

Savaşın acımasızlığına rağmen direniş gayet iyi ve Gazze topraklarındaki kardeşleriniz bu düşmanla yüzleşiyor, Kudüs'ün göbeğinde ve Batı Şeria'daki operasyonları tırmandırıyor.

- Bu tarihi bir savaştır, evet, güç dengesi bizim lehimize değildir, ama Allah yanımızdadır ve sonra milletimiz, davamız için hakikat ve adalet yanımızdadır.

Evet, savaş ve büyük acı sürüyor, ama acı her zaman savaşın doğası düzeyindedir. Yedi Ekim'deki durum işgalci varlığı sarstı, bu diğer savaşlar gibi bir savaş değil .

Bu, bu düşmanla aramızdaki çatışma tarihinde ve Filistin'in kurtuluş noktasında  belirleyici bir savaştır.

Bu savaş, uluslararası arenada düşmanın çirkin yüzünü ortaya çıkardı. 

Milyonlarca Filistinli Filistin uğruna sokaklara dökülüyor. Bunun sürdürülebilir olmasını istiyoruz ve bunun organize edilmesi, teşvik edilmesi, yönetilmesi ve kurumsallaştırılması gerekiyor.

Açlık Savaşı, düşmanın kullandığı bu sinsi araçtır ve dünya bazı eleştirel sesler dışında susturulur.

Medya savaşı, siyasi savaşın yanı sıra hala en yoğun olduğu dönemdir ve örgütlerin, güçlerin, yöneticilerin, hükümetlerin, liderlerin ihtiyacı olan şey, Gazze'deki halkımıza sahada yanlarında olduğumuzu hissettirmektir.

Hareketin önderliği, yerdeki savaştan daha az şiddetli olmayan bir müzakere savaşı yürütüyor ve inşallah onları sahada yeneceğiz ve bu müzakere savaşında onları yeneceğiz.

Saldırının durdurulması ve Gazze'den çekilmesi, yerlerinden edilenlerin özellikle kuzey Gazze'deki yerlerine geri dönmesi, gerekli tüm yardımların sağlanması, barınma, yeniden yapılanma ve ablukanın sona ermesi müzakerelerinde ısrar ediyoruz.

Esirlerini ancak bu hedeflere ulaştığımızda serbest bırakacağız ve müzakere savaşını sahada yaptığımız gibi sağlamlık ve siyasi manevra kabiliyeti ile yürüteceğiz.

 Zorluklar büyük ve Gazze için tehlike devam ediyor, kardeşleriniz için, direniş için ve El Aksa için tehlike devam ediyor ve Ramazan sonunda tehditler var ve  açık bir savaşla karşı karşıyayız.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir