• DOLAR 32.238
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2409.342
  • ...
DEM'de CHP çelişkisi: Diyarbakır'da farklı, İstanbul'da aynı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER-  İstanbul, Mersin, Adana, Urfa, Ankara'da CHP ile kent ittifakı kuran DEM Parti Diyarbakır'da ise  meydanlardan 'iradenizi bulandırmayın, oyunuzu CHP'ye vermeyin' diyerek propaganda yapıyor. 

CHP'nin peşinden gittiği için kaybolan DEM oylarını geri getirmekle görevlendirilen Leyla Zana bugünlerde  il il ilçe ilçe gezerek Kürtçe CHP'yi eleştiriyor.

 DEM Parti tarafından düzenlenen Nevroz  kutlamasında sekiz yıldır siyaset sahnesinde olmayan Leyla Zana “Biz, bundan sonra irademizi sadece kendimiz için kullanacağız” demişti.

Diğer yandan ise  DEM'in resmi yetkilileri 'Çözümün adresi AK Parti değil, kaybettirme siyaseti devam ettirilmeli' diyor. DEM seçmeni hangi tarafı dinleyecek?

14-28 Mayıs seçim süreçlerinde Ümit Özdağ'ı İçişleri Bakanı, Meral Akşener'i başbakan yapmak için Kürt halkını sandığa taşıyan DEM, bugün yaşadığı 'aydınlanmayla' gerçekten de CHP'ye kaybettirmek için mi çalışıyor?

'İmamoğlu Kürtler için ne yaptı ki' diyerek İmamoğlu'na karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayan Meral Danış Bektaş neden seçim çalışmalarını İstanbul dışında yürütüyor?

DEM, İstanbul'un 22 ilçesinde neden aday çıkarmadı? DEM Biz CHP ile kent uzlaşısı kurduk derken Leyla Zana'nın tabiriyle CHP neden DEM'e 'hayalet' muamelesi yapıyor?

Leyla Zana Doğu'daki Kürt teyzeleri DEM'e oy vermek için sandığa gitmeye ikna ederken, 'artık CHP yok' derken batıda kurulan ittifak nasıl açıklanacak?

DEM'in mevcut eş başkanı Tülay Hatimoğulları'nın eş başkanlığını yaptığı Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, ‘Faşizmin inşasına karşı 31 Mart’ta AKP-MHP blokuna kaybettirelim.’ açıklamasıyla CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na destek vereceklerini açıkladı. 

DEM Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli ise “Erdoğan’ın ipiyle artık kuyuya inilmez. O kuyuya inenler orada kalır” diyerek Erdoğan ve AK Parti'ye kaybettirme siyasetinin devam edeceğini tekrarladı. 

 Son olarak ise son genel seçimlerde de Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı olan gazeteci Hasan Cemal, Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini açıkladı.

Tablo DEM'in Kürt illerinde CHP'ye  'hayalet' stratejisi uyguladığını yönetimde ise ittifakın devam ettiğini ortaya koyuyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir