• DOLAR 32.441
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2399.889
  • ...
Çin, Pakistan'daki saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan yönetiminden olayın derhal tüm yönleriyle soruşturulması ve sorumluları en kısa sürede yakalayarak adalet önüne çıkarması istendi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğine yer verilen açıklamada, Çin'in saldırıyı kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Pakistan'daki Çin Büyükelçiliğinin vatandaşları güvenlik önlemlerini artırması konusunda uyardığı aktarılırken, Pakistanlı yetkililerden Çin vatandaşları, kurumları ve projelerinin güvenliğinin sağlanması için etkin tedbirlerin alınmasını talep ettiği aktarıldı.

Çin ve Pakistan'ın iki dost ülke ve "her koşulda stratejik işbirliği ortağı" olduğu söylenen açıklamada, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun (CPEC) Pakistan'ın sosyo-ekonomik kalkınmasına büyük fayda sağladığı, hiçbir gücün iki ülke arasında dostluğu ve işbirliğini bozamayacağı ifade edildi.

- Olay

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber-Pahtunhva eyaletinde Çinli şirketler tarafından yürütülen Dasu Hidroelektrik Santrali'nin inşaatında çalışan Çinli mühendisleri ve işçileri taşıyan araç konvoyuna düzenlenen saldırıda 5'i Çinli, biri Pakistanlı 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı, son bir haftada Pakistan'da Çin'in yürüttüğü projelere yönelik üçüncü eylem oldu. Geçen hafta Belucistan eyaletinde bir hava üssü ve bir limana saldırılar düzenlenmişti.

Temmuz 2021'de Dasu Hidroelektrik Santrali projesini hedef alan intihar saldırısında da 9 Çin vatandaşı öldürülmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir