• DOLAR 32.246
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2491.063
  • ...
Katar: Doha’da İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı görüşmeler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, düzenlenen haftalık basın toplantısında, “İsrail ile Hamas arasında teknik ekipler düzeyinde dolaylı görüşmeler halen sürüyor ve biz de ortaklarımızla arabuluculuk çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.

Ensari, dolaylı müzakerelerin nihayete ermesi için belirli bir takvimin olmadığına dikkati çekerek, müzakerelerle ilgili olarak sahada zorluklar yaşandığına vurgu yaptı.

Siyonist rejim ile Batılı ülkelerin baskılarına maruz kalan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) konusunda ise Ensari, sadece Gazze'de değil, faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde, UNRWA'nın alternatifi olmadığını belirtti.

Ensari, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısının kabul edilmesinin Gazze'deki ateşkes müzakerelerine olumlu etkisi olması temennisinde bulundu.

Mısır, Katar ve ABD arabuluculuğunda Hamas ile siyonist rejim arasında ateşkes ve esir takası anlaşmasına ulaşmak için Katar'ın başkenti Doha'da dolaylı müzakereler devam ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri