• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Putin'e göre, ABD, Kiev'in bu saldırıyla hiçbir ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Putin, hükümet ve bölge yetkilileriyle, Crocus Hall City konser salonundaki saldırıyla ve alınan önlemlerle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında Putin, soruşturmanın ilerleyişi ve saldırıya karışan herkesin, organizatörlerin ve azmettiricilerin tespiti konusunda bilgi talep etti.

Putin, soruşturmanın tarafsız ve objektif bir şekilde, herhangi bir siyasi önyargı olmadan yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. "Bu suçun, radikal İslamcılar olarak bilinen İslam dünyasının uzun süredir mücadele ettiği ideolojik akımlar tarafından işlendiğini biliyoruz" dedi.

Ayrıca, "Ancak ABD'nin istihbarat verilerine göre, çeşitli kanallar aracılığıyla, Moskova'daki terör saldırısının Kiev'den kaynaklanmadığını, bunun yerine Rusya'da yasaklanan DAİŞ örgütünün takipçileri tarafından gerçekleştirildiğine dair bir algı oluşturmaya çalıştığını görüyoruz. Rusya ve halkına karşı bu zulmün kimin tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Siparişi verenin kim olduğuyla ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir