• DOLAR 32.37
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2392.85
  • ...
Kurum'dan İmamoğlu'na israf eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Kurum, son 5 yılda İBB’de yapılan israfa değindi ve “Panolara reklamlar konmuş, reklama ayrılan bütçe depreme ayrılan bütçenin iki katı. Depreme harcanan paradan iki kat fazla reklam” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'un gündeminde kentsel dönüşüm vardı ve İmamoğlu'nun İstanbul'da yaşanan afetler sırasında İngiliz büyükelçiyle yemeğe gitmesini sert bir dille eleştirdi.

Kurum, “Ya onlar afet olduğunda, kar yağdığında balıkçıda İngiliz büyükelçilerle yemek yerken, biz 81 ile hizmet ediyorduk. Onlar kayağa gittiğinde, ben Elazığ Malatya’nın sokaklarında depremzede afetzede kardeşlerimizle el ele orayı ayağa kaldırmak için çalışıyorduk” dedi.

Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'na ait olduğu ve İmamoğlu’nun mal beyanında yer almayan 3 villaya ilişkin de konuştu ve ‘İstanbullulara ifade edilmesi lazım’ dedi.

Kurum, “Mal beyanından hemen sonra, 1.5 milyar liralık bir malı siz nasıl alıyorsunuz? Bunu İstanbullulara niye açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Mal beyanında madem böyle bir malınız var, niye açıklamadınız? Bunların İstanbullulara net bir şekilde ifade edilmesi lazım” ifadelerini  kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir