• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 26 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1822: Ahmet Cevdet Paşa doğdu.  Ahmet Cevdet Paşa, Osmanlı Devleti'nde on dokuzuncu asırda yetişen bilim adamı, tarihçi, hukukçu ve şairdir.1868-1878 yılları arasında Ahmet Cevdet Paşa başkanlığındaki bir komisyon, Mecelleyi kaleme alarak İslam Hukukunu sağlam bir dille kitaplaştırmıştır. 

1915: Birinci Gazze Muharebesi yapıldı. Birinci Gazze Muharebesi I. Dünya Savaşı sırasında Filistin'in güneyinde gerçekleşmiş bir muharebedir İngilizlerin hedefi, Filistin içlerine doğru ilerleyerek Mezopotamya ve Arap Yarımadası'ndaki Osmanlı güçlerinin arasındaki bağlantıyı kesmekti. Bunun için ilk adım Gazze'nin ele geçirilmesiydi. Kanlı çatışmaların yaşandığı 2 günden sonra 28 Mart’ta İngilizler hezimete uğrayarak geri çekilmek zorunda kaldılar.

1971: Doğu Pakistan, Bangladeş adıyla Pakistan'dan bağımsızlığını ilan etti.

1971- İstanbul'da iki kıta birleşti. Boğaz Köprüsü'nün 57'nci ünitesinin de yerine konulmasıyla kentin Asya ve Avrupa yakaları birbirine bağlandı.

1976: Türkiye ile Amerika arasında “Savunma İş birliği Anlaşması” imzalandı. Dışişleri bakanları tarafından imzalanan anlaşmaya göre; Türkiye üslerini açmasına karşılık ABD’den 4 yıl içinde 1 milyar dolar yardım alacaktı.

1995: Şengen Antlaşması yürürlüğe girdi. Şengen Antlaşması, temeli 1985 yılına dayanan ve aşamalı olarak hayata geçirilen bir anlaşmadır. Bu anlaşmaya üye olan Avrupa ülkeleri kendi sınırları içinde bütün polis ve gümrük birliklerini kaldırmışlardır.

2019: Sömürgeci ABD başkanı Donald Trump, Siyonistlerin 1967 yılında işgal ettiği Suriye’ye ait "Golan tepeleri üzerindeki Siyonistlerin işgalini ABD’nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzaladı. Trump’ın küstah işgali meşrulaştırma kararına Türkiye’den ve dünyadan tepki yağdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir