• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak`ta İmza Kampanyasına Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak`ın Cizre ilçesinde on gün önce, Mustazaflarla Dayanışma Derneği Cizre Şubesi, Şeyh Said ile 47 arkadaşının iade-i itibarı ve mezar yerlerinin ortaya çıkarılması ile başörtü önündeki engellerin kaldırılması için imza kampanyası başlatmıştı.

Dernek merkezi olmak üzere dört ana noktada stant kuran dernek yetkilileri, başörtüsü önündeki yasakların kalkması ve istiklal mahkemelerinde idam edilenlere başta Şeyh Said Efendi olmak üzere itibarlarının iadesi için, açılan imza kampanyalarına yoğun bir teveccüh gösterdi. Cizre halkı binlerce imzayla artık yasakların olmadığı, Cumhuriyet döneminde yapılan hak ve hukuk ihlallerinden dolayı özür dilenmesi gerektiğini beyan ettiler. Cizre halkının gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür eden Dernek Başkanı Ferhan Dündar, "Bu kanayan yaralar hepimizin ortak yarasıdır" dedi. Standları kaldırdıklarını söyleyen Dündar;"İmza atmak isteyen duyarlı halkımız dernek binamıza gelip imza atabilirler."dedi

Son olarak Cizre halkına teşekkür eden Dündar, "yasaklar karşısında mazlumun yanında olmak, haksızın karşısında haklının yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Tahirhan Osal - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir