• DOLAR 32.371
  • EURO 34.67
  • ALTIN 2382.035
  • ...
Abdulmecit Akdemir: Filistin meselesi, kırmızı çizgimizdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, Ramazan ayı vesilesiyle Filistin'de barışın ve huzurun sağlanması, acil insani yardımların ulaştırılması için çağrıda bulunarak, Filistin halkının haklarını savunmak ve onların yanında olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

“Terör rejimi israili lanetliyoruz”

Hiçbir kutsalı ve ahlakı olmayan, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden soykırım yapan terör rejimini şiddetle kınadıklarını belirten Akdemir, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de, özellikle de Gazze’de yaşanan katliamı en güçlü şekilde kınıyoruz. Terör devleti İsrail’in yıllardır süregelen işgal politikasına karşı dost ve kardeş Filistin halkının haklı direnişinin daima yanında olduğumuzu ve yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz. İşgalci İsrail devleti, ‘tam abluka’ kararıyla, Gazze’yi Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline getirmiştir. Elektrik, su, gıda, ilaç, yakıt gibi temel insani ihtiyaçların Gazze’ye girişini engelleyen terör devleti İsrail, internet hatlarını da keserek Gazze’nin dünya ile bağlantılarını da koparmaktadır. HAK-İŞ olarak, hiçbir kutsalı ve ahlakı olmayan, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden soykırım yapan terörist İsrail devletini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırılarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. HAK-İŞ olarak, Filistinlilere karşı uygulanan zorla yerleşim, yer değiştirme ve yıkım çalışmalarını, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksâ’ya karşı saldırılarını ve Kudüs şehrindeki tarihi yapıları tahrip etmelerini şiddetle kınıyor ve durdurulmasını istiyoruz” dedi.

“48 yıldır Filistin davasını kendi davamız olarak görüyoruz”

Gazze'de ve Filistin’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamın, soykırımın biran evvel durdurulmasını istediklerini dile getiren Akdemir, “48 yıldır Filistin davasını kendi davamız olarak görüyoruz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde Gazze’de Filistin'de yaşanan soykırıma, insanlık suçuna dur demek için, bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Filistin davasını hem ulusal hem de uluslararası alanda gündemde tutuyoruz.  Gazze'de ve Filistin’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamın, soykırımın biran evvel durdurulmasını istiyoruz. HAK-İŞ olarak “Filistin İçin Haydi HAK-İŞ” bağış kampanyası başlattık. Konfederasyonumuz öncülüğünde, sendikalarımız ve üyelerimizden gelen 20 milyon TL’ye yakın bağışı Gazze’li kardeşlerimize ve işlerini kaybeden emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Kızılay aracılığıyla bağışlarımızı Gazze’ye ulaştıran ilk sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz. HAK-İŞ olarak Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitemiz ile Filistinli Gazzeli kardeşlerimizin yaşadıklarını Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmak için faaliyetler yapıyoruz. Filistin’e Destek Platformu ile birlikte Filistin’de “Soykırıma Hayır” demek için mitingler, protestolar, yürüyüşler ve konferanslar gerçekleştiriyoruz. Ankara’da, Kocaeli’nde, Trabzon’da, Konya’da, İstanbul’da, Manisa’da binlerle tek yürek olarak Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı haykırdık” diye belirtti.

"Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı"

Siyonist rejim aleyhinde açılmış soykırım davasını yakından takip ettiklerini vurgulayan Akdemir, “Terörist İsrail hükümetini ve onların arkasında duran emperyal güçlerin Filistin halkına yönelik uyguladıkları soykırımı kınıyoruz. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’den uluslararası hukuk önünde gerçekleştirdiği eylemlerin hesabının en ağır şekilde sorulmasını istiyoruz. İsrail aleyhinde açılmış soykırım davasını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Soykırıma karşı Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği başta olmak üzere sessiz kalan tüm uluslararası kuruluşları şekilde kınıyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin Devleti kurulması ve Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı ekonomik ve insani sıkıntıların acilen giderilmesi konusundaki çağrımızı bir kez daha dile getiriyoruz.  Müslümanlar için kutsal ay olan Ramazan ayında Filistin’de barış ve huzur ortamının sağlanmasını, insani yardımların ivedilikle ulaştırılmasını talep ediyoruz. Mescid-i Aksa’da en temel hak olan ibadet özgürlüğünü hedef alan bütün kısıtlamaların ivedilikle kaldırılmasını talep ediyoruz. HAK-İŞ olarak, Başkenti Kudüs Olan Özgür ve Bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizi durmadan, var gücümüzle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir