• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Oruç tutarken susamamak için ne yapmalıyız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında açlığa nazaran susuzluk bazı günlerde daha zorlayıcı olabiliyor. Peki susamamanın yolu var mı? Oruç tutarken susamamak için ne yapmalıyız?

Sahurda çok su içmeyin
Çoğu kişi, sahurda ve sabah ezanından önce bol bol su içmenin susuzluğu gidermek için yeterli olduğu yanılgısına düşüyor. Oysa böbrekler fazla suyu saatler sonra atıyor ve bir anda bolca içilen su işe yaramaz hale geliyor. Bu nedenle su içmeyi iftar ve sahur arasında dağıtmak gerekiyor.

Tuzlu yiyeceklerden kaçının
Turşu, zeytin, tuzlu balık ve patates kızartması gibi tuzlu yiyecekler susuzluğu ve vücudun gün içindeki sıvı ihtiyacını artırır.

Sulu ve lifli meyveler yiyin
Sahurda, susuzluk hissini azaltan üzüm ve karpuz gibi sulu ve lifli meyveler yemek gerekiyor. Bu meyveler vücuttaki sıvı kaybını azaltmaya da yardımcı oluyor.

Kafeinden kaçının
Kahve gibi kafein içeren içecekler ve gazlı içecekler idrar söktürücü özelliğe sahip oldukları için hızlı su kaybına neden olurlar. Sodalar da tokluk hissi verdiği ve sindirim sürecine zarar verdiği için özellikle sabah kahvaltılarında kullanılmaması önerilmektedir.

Sahurda sebze yiyin
Sahur sofraları sebzelerden, özel olarak da salatalıktan yoksun bırakılmamalıdır. Bu besinler susuzluğu giderip, vücudu serinletir. Ayrıca vücuda ihtiyaç duyduğu canlılığı ve suyu sağlar.

Sıcak ortamlardan kaçının 
Yüksek sıcaklığın altında zaruret dışında uzun süre kalınmamalı, kapalı ve serin yerlerde dinlenilmelidir. Vücudun serinlemesi ve susuzluk hissinin azalması için sık aralıklarla duşa girilmelidir.

Bitkisel şerbetler için
Ebegümeci, keçiboynuzu ve meyan kökü gibi susuzluğu gideren ve sıvı kaybını telafi eden içecekler içilmelidir.

Tatlıyı az tüketin 
Çorba zengin bir su kaynağı iken tatlılar yüksek şeker içerdiği için susama hissine sebep olur.

Geç sahur yapın
Vücudun susuzluğa direnme yeteneğini artırmak için sahuru geç yapın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir