Kel kalmanızı engelleyecek yiyecekler hangileri? Hangi yiyecekler kelliği önlüyor?
Rus dermatolog Dr. Sofia Khaustova, saç dökülmesinin genellikle demir, kalsiyum, iyot, bakır, fosfor, selenyum, çinkonun yanı sıra A, D, E, C, B7, B9 ve B12 vitaminlerinin eksikliği nedeniyle başladığını bildirdi. Peki kelliği hangi yiyecekler önlüyor?
Rus dermatolog Dr. Sofia Khaustova, saç dökülmesinin genellikle demir, kalsiyum, iyot, bakır, fosfor, selenyum, çinkonun yanı sıra A, D, E, C, B7, B9 ve B12 vitaminlerinin eksikliği nedeniyle başladığını bildirdi. Peki kelliği hangi yiyecekler önlüyor?
Dr. Khaustova’ya göre, sağlıklı saçlar için aşağıdaki gıdaları beslenme programımıza eklememiz gerekiyor;
Yumurta
Yumurta saçın en önemli bileşenlerinden biri olan keratin oluşumunda rol oynayan çok sayıda protein ve biyotin içeriyor.
Turunçgil
Serbest radikallerle savaşan, kolajen ve protein üretimini normale döndüren C vitamini açısından zengindir.
Ispanak
Yüksek oranda demir, vitamin ve folik asit içerdiğinden saçlara iyi etki yapar.
Tatlı patates
A vitamini sentezinde yer alan, saç köklerini güçlendiren ve büyümelerini teşvik eden bir beta-karoten kaynağıdır.
Et
Saç köklerini güçlendiren demir ve protein açısından zengindir.
Fındık
Sağlıklı yağ asitleri ve çinkonun yanı sıra saç köklerini güçlendirmeye çalışan E ve B vitaminlerinin kaynağıdır.
Fasulye
Çinko, biyotin, folik asit, protein ve demir içerdiğinden saçları onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olur.
Avokado
E vitamini ve saça parlaklık katan yağ asitleri bakımından zengindir.