• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Guterres, Refah Sınır Kapısını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Guterres'in ziyareti, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik savaşının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirilen ikinci ziyaret.

Guterres'e Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulğaffar eşlik etti. Guterres, ilk olarak Ariş Hastanesi'nde tedavi gören yaralı Filistinlilerin sağlık durumunu inceledi.

Daha sonra Refah Sınır Kapısı'na geçen Guterres, burada bir basın toplantısı düzenledi Guterres, dünyaya ateşkes ve Gazze Şeridi'ne insani yardım erişiminin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Guterres, "Gazze sakinlerine diyoruz ki, tüm dünya halkları olup biteni görüyor ve yanınızda duruyor." dedi.

"Silahları susturmanın ve tüm rehineleri derhal serbest bırakmanın zamanının geldiğini ifade eden Guterres, BM üye ülkelerini UNRWA'yı desteklemeye çağırdı ve örgütünün Gazze'ye yardım akışını kolaylaştırmak için Mısır ile çalışmaya devam edeceğini ekledi.

Guterres, "Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, hepimizin gerçek zamanlı olarak tanık olduğu vahşet karşısında öfkeleniyor. Dünyanın büyük çoğunluğunun sesini taşıyorum: Yeterince gördük. Yeterince yaşadık. Hala insanlığın olduğuna inanıyoruz."

Guterres'in ziyareti, uluslararası çağrılara rağmen Siyonist rejimin Refah'ta büyük bir askeri operasyon başlatma tehdidinde bulunduğu bir zamana denk geliyor.

Gazze'nin 2,3 milyonluk nüfusunun çoğunluğu Refah civarında barınıyor. Şeridin kuzeyinde koşullar daha kötü olsa da işgal bombardımanı ve ablukası devam ettiği için Gazze genelindeki sivillerin durumu daha da kötüleşti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir