• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA -Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin, bu yıl kurbanlık satışının sadece Canlı Hayvan Borsası'nda yapılacağını, belirlenen yerler dışında da kesinlikle kesimlerin yapılamayacağını söyledi.


Vatandaşları kurbanlık hayvanlarını caddelerde, sokaklarda, parklarda, apartman ve dükkân önlerinde kesmemeleri konusunda uyaran Erşahin, kötü görüntülerin yaşanmaması için bu kararı aldıklarını vurguladı.


Vatandaşları Canlı Hayvan Borsası dışında kurbanlık alınmaması konusunda da uyaran Erşahin, "Canlı Hayvan Borsası'nda kurbanlık satışları veteriner kontrolünde yapılmaktadır. Aksi halde dışarıdan kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız hasta hayvan alabilirler. Bu yüzden uyarılarımızı dikkate alsınlar." dedi.


Kurban kesim yerleri
Komisyonca belirlenen kurban kesim yerleri şöyle; Canlı Hayvan Borsası mezbahası, Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazaryeri 1. Bölüm (yukarı kısım) küçükbaş hayvan kesimi yapılabilir. Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazaryeri 2. Bölüm (aşağı kısım) küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi yapılabilir.


Laleli Cumartesi Pazaryeri büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılabilir. İtfaiye Müdürlüğü Bahçesi küçükbaş hayvan kesimi yapılabilir.

Karaköy Pazaryeri küçükbaş hayvan kesimi yapılabilir. Yeni Perşembe Pazaryeri küçükbaş hayvan kesimi yapılabilir. Nurlupınar Mahallesi Pazaryeri küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi yapılabilir. Horozköy Yeni Pazaryeri küçükbaş hayvan kesimi yapılabilir. Ayrıca vatandaşlar kendilerine ait bağ, bahçe ve avlu gibi yerlerde kesim yapabilirler. (Ramazan Sındraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir