• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uluslararası Af Örgütünden AB'ye eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere merkezli örgütün Avrupa Kurumları Direktörü Eve Geddie, yaptığı yazılı açıklamada, AB liderlerinin dünkü ateşkes talebinin, Filistinli sivillerin son 6 aydır maruz kaldığı dehşet göz önüne alındığında "gecikmiş bir çağrı" ve "yetersiz bir adım" olduğunu vurguladı. Geddie, işgal rejiminin acımasız ve ayrım gözetmeyen saldırılarında 32 binden fazla insanın şehit olduğu, binlerce çocuğun sakat kaldığını ve tüm mahalleler ile kasabaların enkaza dönüştüğünü belirtti.

Sağlık sisteminin neredeyse tamamen yok edildiğini ve işgal rejimi tarafından tasarlanmış kıtlığın kapıda olduğunu vurgulayan Geddie, şu ifadeleri kullandı: "Tüm taraflarca daha önce bir ateşkese varılmış olsaydı, bütün bunlar önlenebilir ve engellenebilirdi. Gazze'de yaşananlar insan eliyle oluşturulmuş insani felakettir ve uluslararası hukuk çerçevesinde işlenen tüm suçlardan sorumlu olanlar hesap vermelidir."

Eve Geddie, AB Konseyi'nin işgal rejimine uluslararası hukuk ihlalleri konusunda sorumluluk atfetmemesiyle cezasızlık mesajı verdiğini belirterek hesap verilebilirlik çağrılarının tutarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Geddie, bazı üyelerin Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) itibarsızlaştırması ve hayati önem taşıyan yardımları kesmesiyle birlikte, işgal rejimine ihraç ettikleri silah ve mühimmatın Gazze'deki bombardımana katkıda bulunarak insanların gıda ve temiz suya erişimini engellediğini belirtti. Bu durumun bölgedeki vahim durumu daha da kötüleştirdiğini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir