• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas açıkladı: Sivillere yönelik suçlardan ABD sorumlu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak- Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Raşak, işgal ordusunun geçen ay Gazze'de 4 sivili İHA'yla vurduğu görüntülerin ortaya çıkması üzerine yazılı açıklama yayımladı.

Siyonist ordusunun Gazze Şeridi'nde savunmasız sivilleri doğrudan hedef alarak katletmesini "çirkin bir savaş suçu" olarak nitelendiren Raşak, şu ifadeleri kullandı:

"İşlenen bu suç, işgal ordusunun aslında kana susamış cani çetelerden oluştuğunu bir daha gözler önüne seriyor. Bunların ayrıca, hiçbir ahlaki veya insani değere sahip olmayan kanun dışı bir ordu olduklarını kanıtlıyor."

Bu suçun, Uluslararası Adalet Divanında yargılanan işgalcilerin suç dosyasına eklenmesi talebinde bulunan Raşak, "Masum sivilleri öldüren silahlar da ABD'nin silahlarıdır. Bu da (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini işlenen suçların ortağı yapıyor." ifadelerine yer verdi.

Gazze'de sivillere yönelik işlenen suçlardan ABD Başkanı Biden'ı sorumlu tutan Raşak, onların da savaş suçluları olarak yargılanması gerektiğini savundu.

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, işgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 4 Filistinli sivilin İHA'yla bombalandığını gösteren görüntüleri yayımlamıştı.

Videolarda, 4 sivilin silah taşımadığı ve herhangi bir tehlike oluşturmadığı da açıkça görülüyordu.

İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 988 Filistinli şehit oldu, 74 bin 188 kişi yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir