• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD'den ,işgal rejimine devasa bir silah bütçesi sağlama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2025 yılı Amerika Birleşik Devletleri bütçesi açıklandı ve işgal rejimine yönelik savunma destek paketi kapsamında 3,8 milyar Dolarlık askeri yardımın ayrılacağı bildirildi. Bu, Pentagon bütçesinin bir parçası olarak yer alacak.

ABD'nin 2025 bütçesinde önemli bir değişiklik yapıldı. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na yapılan yardım kesildi. Gazze'deki kıtlık tehlikesine rağmen, BM Filistin Ofisi'ne de insani yardım için fon ayrılmadı. ABD yönetimi ve Kongresi, bazı ofis çalışanlarının işgal rejimine yönelik saldırılarda yer aldığı iddialarını gerekçe gösterdi. Ancak bazı Amerikalı senatörler, bu adımın Filistinli sivilleri hedef aldığı gerekçesiyle karşı çıktı. Bütçe tasarısı Meclis ve Senato'da kabul edilirse, ABD Başkanı Biden'ın imzasına sunulacak.

Ulusal Güvenlik Yasası adı altında sunulan ve işgal rejimine tarihin en büyük askeri yardımını içeren paketin akıbeti aylardır belirsizliğini koruyor. Şu anda Senato'dan geçen ve hala Temsilciler Meclisinde bekleyen 95 milyar dolarlık paketin içeriğinde Ukrayna'ya 60 milyar, işgal rejimine ise 14 milyar dolarlık kaynak ayrılması öngörülüyor.

 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir