• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bombaladı, alıkoydu, infaz etti İŞGALCİ TERÖRİSTLER  HASTANEYİ HAVAYA UÇURDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul/Gazze

El-Aksa televizyon kanalının haberine göre, işgal güçleri, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesi'ndeki bir binayı havaya uçurdu. Filistin devlet televizyonu da Telegram hesabından yayımladığı paylaşımda, işgal güçlerinin, Şifa Hastanesi'ne sığınan yerinden edilmiş kişilere hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaptığı belirtildi. İşgal ordusu, önceki gün iftar saatinde Şifa Hastanesi bölgesine düzenlediği yoğun top atışı sonucu onlarca kişi katledilmiş ve yaralanmıştı.

ŞİFA HASTANESİ'NE İŞGALCİ BASKINI

İşgal rejimi ordusu, 18 Mart sabahı Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi'ne insansız hava araçları ve yoğun silah sesleri eşliğinde baskın düzenlemişti. Rejim ordusundan önceki gün yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi bölgesindeki baskını kapsamında şu ana kadar yaklaşık 90 Filistinlinin katledildiği, ordu güçleri ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) hastane yerleşkesinde 300'den fazla kişiyi sorguladığı ifade edilmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da işgal güçleri tarafından kuşatmaya alınan Şifa Hastanesi'nde hasta ve sağlık çalışanları ile yerinden edilmiş sivillerin mahsur kaldığı belirtilmişti. Şifa Hastanesi'nde mahsur kalanların yiyecek ve içecek bulamadıkları için 2 gündür oruçlarını açamadığı ifade edilmişti.

HASTANE ÇEVRESİNE YÖNELİK SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA KİŞİ KATLEDİLDİ

İşgal güçleri, önceki gün iftar saatinde Gazze kentinin batı kesiminde yer alan Şifa Hastanesi çevresine yoğun top atışıyla saldırılar düzenledi. Bölgenin birçok yerinde yangınlara sebep olan saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli katledildi ve yaralandı. İşgal rejimi saldırılarından kaçan yüzlerce Filistinli de Gazze kentinin doğusundaki et-Tuffah, ez-Zeytun, eş-Şucaiye ve el-Sabra mahallelerine sığındı. Şifa Hastanesi'ne yakın konut olarak kullanılan birçok bina da barbar ordusunun saldırılarıyla kullanılamaz hale geldi. İşgal ordusunun saldırılarını sürdürdüğü bölgede, sokaklarda çok sayıda cansız bedenin olduğu ve binlerce insanın da bölgede mahsur kalmış durumda olduğu kaydedildi. Şifa Hastanesi ve muhitinde mahsur kalan Filistinliler, yiyecek ve içecek bulamadıklarını belirtiyorlar.

HAMAS: İSRAİL'İN ŞİFA HASTANESİNDEKİ SUÇLARI HEDEFLERİNE ULAŞAMADIĞININ KANITI

İşgalcilerin Şifa Hastanesine yönelik saldırılarıyla ilgili HAMAS'tan yapılan açıklamada "İşgal ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesinde üst üste üçüncü gün işlediği suçlar, infazlar, tutuklama ve işkenceler, misilleme niteliğindedir. Bu saldırılar hiçbir başarıya ulaşamayan, Gazze Şeridi'ndeki hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremeyen bu ordunun karşı karşıya olduğu başarısızlığı ortaya koyuyor." ifadeleri kullanıldı. HAMAS, Birleşmiş Milletler (BM) ve kurumlarının yetersizliği karşısında ABD'nin desteği ile gerçekleştirilen saldırıların, Filistinlilerin ve direnişin kararlılığını artıracağını vurguladı.

İŞGAL REJİMİ: MÜZAKERELERDE HAMAS'A BASKI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan işgalcilerin sözde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Şifa Hastanesi'ne saldırılarla müzakerelerde HAMAS'ın üzerine baskı kurmaya çalıştıklarını savundu. İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, beraberindeki komutanlarla birlikte Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde durum değerlendirmesi yaptı. Halevi, saldırılarda “HAMAS liderliğini vurmak ve müzakerelere baskı yapmak” olmak üzere iki konuda başarılı olduklarını iddia ederek, saldırıların ve liderlerini hedef almanın HAMAS’a baskı yapmak ve müzakereleri baskı altına almak açısından çok önemli olduğunu iddia etti.

ŞEHİT SAYISI 32 BİNE DAYANDI

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 923 Filistinli katledildi, 74 bin 96 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir