• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte bugün: 21 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1857: Tokyo'da meydana gelen depremde 100 Bin'den fazla kişi hayatını kaybetti. 

1937: Tunceli'de Dersim İsyanı başladı. Olaylar 22 Ekim'e kadar süren harekatlarla denetim altına alındı.

1968: Siyonistler ile Filistin kurtuluş örgütü arasında Karameh Savaşı yapıldı. Karameh, Ürdün'ün bir kasabası olup Filistinli Sosyalist örgütler burada karargâhlarını kurmuş olduğundan sürekli Siyonistlerin tacizi altındaydı. Yasel Arafat'ın da savaştığı Karameh'teki çatışmalar ağırlaşınca Ürdün askeri de müdahil oldu. Çarpışmanın sonunda yaklaşık 150 el Fetih militanı, yirmi Ürdün askeri ve yirmi sekiz Siyonist ölmüş, 27 Siyonistlerin tankı imha edilmiş ve Siyonistler hezimete uğramıştır.

1971: CHP'nin hükümeti destekleme kararı alması üzerine Genel Sekreter Bülent Ecevit istifa etti.

1978: Beyaz ırkçısı Rodezya'da üç siyah bakan göreve başladı. Rodezya bugünkü Zimbabve'nin eski adıydı. İngilizlerin 1880'lerin sonunda bölgeye getirdiği beyazlar, güç ve şiddet kullanarak yönetimi ellerinde tuttular. Rodezya'da % 3 olan beyazlar % 97 olan siyahlara oy verme dahil hiç bir hak tanımıyordu.

1990: Elâzığ’ın Palu ilçesi yakınında yolu kesen PKK’liler, bir araçtan indirdikleri dokuz mühendisi öldürdü.

1992: Van, Şırnak, Cizre ve Adana'da Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 38 kişi öldü.

2001: Siyonistler ile Filistin arasında olayları araştırmak ve sözde engellemek için kurulan komitede görev alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, işgal altındaki Filistin topraklarına gitti.

2007: Dünyanın düşük maliyetli ve özel girişime ait ilk roketi Falcon 1 uzaya gönderildi.

2011: "Ölüm Tugayı" adı verilen ve Kandahar'da görev yapan Amerikan askerlerinin Afganistan'da katlettikleri sivillerin cesetleriyle çektirdikleri fotoğraflar bir Alman dergisinde yayımlanınca Amerika özür diledi. "Ölüm Tugayına" bağlı askerlerin cesetlerle çektirdikleri fotoğraflar, o sivillerin yanlışlıkla ya da silahlı savaşçılar sanılarak değil, bilakis sivil ve silahsız oldukları bilindiği halde bilerek öldürüldüklerini de ispatlıyordu.

2014: Ergenekon Davası'nda kararını 5 Ağustos 2013'te açıklayan ancak aradan geçen 7 ayda gerekçeli kararı tamamlamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, yasal sürenin dolmasına saatler kala, 16 bin sayfadan oluşan gerekçeli kararın yazımının tamamlandığı, redaktesinin de en kısa sürede yapılacağı duyuruldu

2012: Terör Rejimi, Yaklaşık 6 Ay Önce Protestocuların Saldırısına Uğrayan Mısır'daki Elçiliğini Tamamen Kapattı. Mısır Havalimanı Yetkilileri, Kahire'ye Gelen Siyonistlere ait İki Askeri Uçağın, Elçilikte Kalan Tüm Belgeler Ve Araç Gereci Alarak Ülkeden Ayrıldığını Aktardı.

2017: ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Orta Doğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasakladı.

2018: ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e milyarlarca dolarlık ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getirilmesini öngören genelgeyi imzaladı.

2019: Irak’ın Musul kentindeki Dicle Nehri’nde bir feribotun batması sonucu en az 100 kişi hayatını kaybetti

Bu haberler de ilginizi çekebilir