• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BM'den Gazze'de hamile kadınlar, yeni doğum yapanlar ve çocuklar için uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNFPA, X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Gazze'de durumun düzeltilmesi için öncelikli olarak ateşkesin şart olduğu bildirilen mesajda, aynı zamanda güvenli, sürdürülebilir ve engelsiz insani yardım sağlanması gerektiği vurgulandı.

Mesajda, Gazze'de insanların açlık çektiği ve kuzeyde kıtlığın eşiğinde olunduğu belirtilerek, "Hamile kadınlar ve yeni anneler kendilerini ve çocuklarını hayatta tutmak için sürekli yeni mücadelelerle karşılaşıyor." uyarısı yapıldı.

- Siyonist rejim, işgal, saldırı ve açlığın pençesindeki Gazze'ye insani yardımları engelliyor

Dünya genelinde çok sayıda ülke Mısır toprakları üzerinden Gazze'ye ulaştırılmak üzere insani yardım gönderdi ancak siyonist rejimin engellemeleri nedeniyle bu yardımların çok büyük bölümü Mısır'da beklemeye devam ediyor. Siyonist rejim, Mısır sınırındaki Refah sınır kapısından Gazze'ye insani yardımların girişine izin vermesi için yapılan uluslararası çağrıları da dikkate almıyor.

Tel Aviv yönetimi, Uluslararası Adalet Divanının (UAD), Güney Afrika'nın siyonist rejim aleyhinde açtığı soykırım davasında Gazze'ye insani yardımlara izin verilmesi konusunda aldığı geçici tedbir kararını da uygulamayı reddediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir