• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SON DAKİKA
Bu sabah 04.00'a dikkat! Önce Marmara'ya yayılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlkbaharın kendini hissettirdiği günlerde beklenen sıcaklıkların yerini soğuk hava ve yağış mı alacak? Beklenen sıcaklıkları daha gelmedi. Türkiye'de sıcaklıklar ne zaman artacak? Havalar ne zaman ısınacak?

Yarın sabaha dikkat!

Hava Forum Meteorolojik Forum Sitesi'den yapılan bir paylaşımda bu sabah 04.00'a dikkat çekilerek bu saatten itibaren Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk hava dalgasının Türkiye'ye giriş yapacağı tahmin edildi.

Soğuk hava dalgası önce Marmara'yı etkine alacak. Ardından Karadeniz ve İç Anadolu'ya yayılacak.

Peki Balkanlardan gelen bu soğuk hava dalgası beraberinde kar getirecek mi? Yeni soğuk hava dalgası İstanbul'da kar yağışına sebep olacak mı?

Hava Forum'a göre, Balkanlardan gelen yeni soğuk hava dalgası İç Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar yoğışlarına yol acacak ancak İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

Hava Forum'dan yapılan paylaşım şu şekilde:

"Bu gece 04:00'ten itibaren yurdumuza Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava giriş yapacak. Soğuk hava önce Marmara'ya yayılacak. Çarşamba gecesinden itibaren ise Karadeniz ve İç Anadolu'ya yayılacak...

...Ankara, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Sivas, Kayseri gibi birçok iç kesimde yer alan şehirlerde çarşamba gecesi ve cumartesi arası karla karışık yağmur ve kar yağışları bekliyoruz. Beyazlayan şehirler olacaktır...

İstanbul'da kar yağışı bekleniyor mu?

...İstanbul'da ise kar beklemiyoruz ancak aralıklarla yağmurla hava 7-8 derecelere inecek. İstanbullular geceleri 1-3 derece sıcaklıklarla epey üşüyecek..."

Bu haberler de ilginizi çekebilir