• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist rejim silahlarını Fas topraklarında test ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fas medya kaynakları, işgalci şirketlerin silahlarını Fas topraklarında test ettiklerini ortaya çıkardı.

"Lakm" gazetesine göre insansız hava aracı üreten işgalci "BlueBird" şirketinin, yeni "SpyX" insansız hava araçlarını Fas'ta test ettiği belirtildi.

Gazete, haberinde "Şirketin YouTube kanalında ve resmî web sitesinde yayınlanan bir video, görünüşe göre Fas silahlı kuvvetleriyle iş birliği içinde bu intihar dronunun test edildiğini gösteriyor. Videoda bu dronların Fas kuvvetlerine ait plastik ve hizmet dışı bırakılmış zırhlı araçlar üzerinde test edildiği görülüyor" ifadelerine yer verdi.

Aynı gazeteye göre şu anda test edilen ve Fas'ın çok sayıda satın aldığı insansız hava araçlarının, işgalci IAI şirketinin yan kuruluşu olan Bluebird'ün SpyX’leri olduğu belirtildi.

Askeri alanda uzmanlaşmış haber kaynakları, işgalci Bluebird şirketi tarafından sadece birkaç ay önce tanıtılan bu tür SİHA'ların, Fas ordusu envanterine de ilk kez katıldığını belirtiyor.

Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan'ın ardından siyonist işgal rejimi ile ilişkilerini sözde normalleştiren dördüncü Arap ülkesi olmuştu. Yapılan anlaşmalar Filistin tarafından tepki ile karşılanırken "Filistin davasına" ihanet edildiği belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir