• DOLAR 32.421
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2400.673
  • ...
Bakan Işıkhan iş insanlarıyla bir araya geldİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Işıkhan, Adıyaman Valisi Osman Varol'u ziyaret etti ve kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra OSB Müdürlüğü'ne geçen Işıkhan, burada kentteki sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Depremin etkilediği illerdeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarına ve kimsesiz hissettirmediklerine işaret eden Işıkhan, şunları kaydetti:

"Bugün görüyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bir yıl önce verdiği sözü tutarak depremzedeleri tek tek yuvalarına kavuşturuyoruz. Yıkılan köy evlerimizi, binalarımızı, iş yerlerimizi, işletmelerimizi bir bir ayağa kaldırıp eskisinden daha verimli, daha aktif bir şekilde çalışma hayatımıza kazandırmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak deprem bölgesi illerimize özel olarak uyguladığımız İstihdama Dönüş Programı başta olmak üzere diğer teşvik ve desteklerle maddi kayıplarımızı telafi ediyoruz. Bunun en net göstergelerinden birisi de şehrimizin sigortalı sayısındaki değişimlerdir.

Deprem öncesinde Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı 73 bin iken, deprem sonrasında bu rakam 34 bine kadar düşmüştü. Ancak şu anda, çok şükür, çalışan sayısı bakımından deprem öncesi rakamların da üstüne çıktık. Adıyaman'daki sigortalı çalışan sayısı şu anda 82 bindir. Ayrıca deprem sonrası kamu hizmetlerini desteklemek üzere Adıyaman'a 7 bin 856 TYP kontenjanı tahsis ettik. Adıyaman'ı ayağa kaldırmak için işletmelere ve işverenlere sağladığımız yardımlar ve destekler, bu rakamlarda önemli rol oynamıştır. Bu rakamlar, önümüzdeki süreçte yatırımlarımız arttıkça ve çalışma hayatı tüm unsurlarıyla tam anlamıyla düzene girdikçe daha da artacaktır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir