• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hırka-ı Şerif'e yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1851'de sultan Abdülmecit tarafından Hırka-I Şerifi muhafaza etmek için yapılan Hırka-I Şerif Cami, yapıldığı günden bu yana kutsal emanete ev sahipliği yapıyor.

Her yıl Ramazan ayında İstanbul Fatih'te bulunan Hırka-ı Şerif Camii'nde ziyarete açılan Hırka- Şerif, binlerce kişi tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

Farklı il ve ilçelerden Hırka-ı Şerif-i ziyarete gelen vatandaşlar, gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından İLKHA muhabirine konuşarak duygularını paylaştı.

Hırka-ı Şerif-i ziyaret etmek için Ümraniye'den geldiğini söyleyen Sevcihan Tuzcu, "Her sene geliyorum. Peygamber Efendimizin üstünde giydiği hırkayı gördükçe çok duygulanıyorum. Hasta olduğum halde yine gelmeden duramadım." dedi.

Kadıköy-Bostancı'dan geldiğini belirten Mine Coşkun Gönül, "İlk defa geliyorum. İnsan farklı duygular hissediyor. Bu anlatılmaz. O dönemde İmkânsızlıklar içerisinde bu kıyafetlerin nasıl yapıldığını düşünüyor insan." diye konuştu.

Vatandaşlardan Ercan Yılmaz ise "Büyükçekmece'de oturuyorum burayı ziyaret ediyoruz. Çok duyguluyuz. Peygamber Efendimizin hırkasını görmek, seyretmek çok güzel. Bu duyguları ancak yaşayıp hissedebilirsiniz." şeklinde konuştu.

İstanbul'daki ziyaretçilere çağrı: Ziyaretlerinizi ilk 2 haftada yapın

Ziyarete açtıkları Hırka-ı Şerif ile ilgili konuşan Hırka-I Şerif Vakfı Genel Müdürü Sümeyra Güldal, "Efendimizin Veysel Karani'ye hediye ettikleri kıymetli emaneti Hırka-ı Şerif'imiz 15 Mart saat 10'da dua töreni ile açıldı. Birçok misafirimizin katılımıyla hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Arife günü ikindi namazında kapanış törenimiz olacak. Açılışımız hafta içi saat 10'da başlıyor ve ziyaretler akşam 17'ye kadar devam ediyor. Hafta sonu ise 9'da başlayıp, 17.30'a kadar devam ediyor. Özellikle İstanbullu ziyaretçilerimizden ricamız, ikinci hafta bitmeden gelip ziyaretlerini yapmalarıdır. Çünkü Ramazanın ikinci haftasından sonra hem İstanbul dışından hem de yurt dışından çok sayıda misafirimiz oluyor. Pazar günleri çok yoğun oluyor. Hafta içi öğleden önce çok sakin oluyor. Bu noktada daha dikkatli olmalarını istiyoruz." dedi.

"Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi ziyaret ediyor"

Seçim günü ziyaretin öğleden sonra başlayacağını kaydeden Güldal, "Elhamdülillah her sene ilgi artarak devam ediyor. Yeni duyanlar da büyük bir heyecanla geliyorlar. Eskiden beri bilenler, bunu gelenek haline getirenler, kendi hayatlarının bir rutini olarak devam ettiren ziyaretçilerimiz de her sene geliyorlar. Özellikle gurbetçi ailelerimiz, senelik izinlerini Ramazan ayına denk getirip bu ziyareti gerçekleştirmeyi arzu ediyorlar. Türkiye'nin birçok yerinden gruplar halinde geliyorlar. Onlar da Ramazan ayında hem Hırka-I Şerif-i ziyaret edip hem de Eyüpsultan'da, Ayasofya'da namaz kılmak için istiyorlar." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir