• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HAMAS'tan, Tuğgeneral Abdürrauf Mebhuh'un şehid edilmesine  tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'ndeki polis operasyonlarının başındaki isim ve İçişleri Bakanlığı'ndaki kriz hücresinin başkanı Tuğgeneral Faik El-Mebhuh, işgalciler tarafından şehid edildi.

El-Mabhuh, pazartesi günü şafak vakti Şifa Tıp Kompleksi kuşatıldıktan sonra, işgal güçlerine teslim olmayı reddetmesi üzerine katledildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'ne göre suikast, El-Mebhuh'un işgalin dört aylık engellemesinin ardından 15 yardım kamyonunu kuzey Gazze'ye sokma çabalarının başarıya ulaşmasından iki gün sonra gerçekleşti.

HAMAS, suikastı kınayarak "Gazze Emniyet Müdürü Tümgeneral Faik El-Mebhuh'un korkakça öldürülmesi, güvenlik durumunu kontrol altına alma ve Gazze ile kuzey vilayetlerine yardımların ulaşmasını sağlama çabalarının ardından gelen siyonist bir suçtur" denildi.

Açıklamanın devamında "Resmi bir görevlinin hedef alınması, Nazi düşmanının Gazze Şeridi'nde kaosu yayma, toplumsal barışı sekteye uğratma ve yerinden etme planının uygulanması için kıtlık durumunu sürdürme çabasının bir başka kanıtıdır" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir