• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgalciler, Filistinlileri alıkoymaya devam ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal güçleri, Batı Şeria'nın Ramallah, el-Bire, Beytüllahim, Cenin, Kalkilya, Tulkerem ve Nablus kentinin çeşitli bölgelerine baskınlar düzenledi.

Kentlere ve buradaki mülteci kamplarındaki Filistinlilerin evlerine giren askerler, Beytüllahim'de Filistinli kadın gazeteci Rola Haseneyn'i alıkoydu.

İşgal güçlerinin, Ramallah'ın çeşitli beldelerinde de çok sayıda eve baskınlar düzenleyerek bazı Filistinlileri alıkoyduğu, Cenin yakınındaki El-Yamun beldesinde ise askerler ve baskına tepki gösteren Filistinli gruplar arasında çatışma çıktığı ve zorla alınanların olduğu aktarıldı.

Askerlerin Nablus kenti yakınlarındaki Balata Mülteci Kampı ile Kalkilya kenti yakınlarındaki Azun ve Kefar Sulus beldelerine de zorla girerek evlere baskın düzenlediği ifade edildi.

Siyonist katil ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik alıkoyma, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir