• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı yurt içi ve yurt dışında Ramazan çalışmalarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem bölgesi ve Gazze başta olmak üzere birçok ülkede yardım çalışmalarını sürdüren Umut kervanı, hayırseverlerin desteğiyle daha fazla kişiye ulaşmak için gayret ediyor.

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Umut Kervanı olarak Ramazan öncesi yapmış olduğumuz yardımlarla hem yurt içinde hem de yurt dışında yardım çalışmalarımızı programlayarak birçok yerde yardım çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Özellikle Ramazana girmeden önce ülkemiz başta olmak üzere Afganistan, Yemen, Filistin, Suriye, Afrika'nın farlı ülkeleri, Bangladeş ve Arakan kamplarında gıda kolilerini dağıtarak kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermiş bir biçimde Ramazana girmeleri için çaba sarf ettik. Bu yardımlarımız halen devam ediyor. Özellikle ülkemizde deprem bölgesini önceledik. Deprem bölgesinde gıda kolilerimiz dağıtıldı ve orada şu an diğer ihtiyaçlarında giderilmesi konusunda bazı konteyner kentlerde iftar hazırlıkları girişimlerimiz olacak. Oradaki depremzede kardeşlerimizin inşallah iftar ikramlarımızda olacak." dedi.

"Ramazanın bereketini kardeşlerimize yaymak istiyoruz"

Ramazanın 15'inden sonra çocuklara yönelik bayramlık giyim yardımında bulunacaklarını hatırlatan Kurtaran, "Çocuklarımızın bayrama sevinçli bir şekilde girmelerine vesile olmak istiyoruz. Şu an yaptığımız yardımlar ihtiyacı göz önünde bulundurduğumuzda hakikatten yereli değil. Bizlerden beklentisi olan on binlerce kardeşimiz var. Buradan hayırseverlere seslenmek istiyorum! Ramazan ayı olması hasebiyle fitre, zekât, sadaka ve bağışlarını hızlı bir şekilde geciktirmeden ulaştırmalarını istiyoruz. Bizler de inşallah bu zekât ve fitreler ile ihtiyaçları giderme noktasında hızlı bir şekilde adımlarımızı atarak Ramazanın bereketini kardeşlerimize yaymak istiyoruz." diye konuştu.

Daha fazla kişiye ulaşmak için hayırseverlere çağrı

Filistin'de sekiz farklı noktada iftar yemeği vermeye devam ettiklerini hatırlatan Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Filistin'deki minik kardeşlerimiz bayramdan mahrum etmeyeceğiz. Onları giydirme projelerimiz var. Şu an bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ayrıca gıda ve içme suyu sıkıntısı da var. Farklı yerlerde tankerler kurarak içme suyunu da Ramazan boyunca Gazze'de ki kardeşlerimize dağıtacağız. İnşallah onların da ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Hayırseverlerimizden daha fazla kişiye ulaşmak için destek bekliyoruz. Rabbim yapılan hayırların karşılığını kat kat versin inşallah." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir