• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van'da Kur'an Ziyafeti programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur'an ziyafeti programına il dışından İstanbul Fatih-Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Duman, İstanbul Küçükçekmece/Yavuz Selim Camii Müezzin Kayyımı Adem Köseoğlu, Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden okuma bölge birincisi ve Türkiye dördüncüsü Siirt Merkez Ulu Camii Müezzin Kayyımı M. Ramazan Toprak katıldı.

 

Ezgi ve ilahiler ile başlayan programa Van'dan birçok imam, din görevlileri ile çok sayıda bayan ve erkek katıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunması sırasında birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Van İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, mübarek hac ayı içerisinde olduğumuzu hatırlatarak, "Mübarek Topraklarda her ne kadar fiziki olarak orada bulunmasak da ruhen ve kalben oradayız. Temsilci olarak kardeşlerimizi gönderdik. Onlardan dua talep ettik ve selamlarımızı gönderdik." dedi.

 

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın son günü münasebeti ile bugün kapanış programını gerçekleştirdiklerini belirten Gürbüz, "Kur'an-ı Kerim'i okumak, anlamak, yaşamak ve yaşamaya çalışmak bizim görevimiz. Kur'an-ı dinlemek ve okumak ayrıca bir ibadettir. Kur'an okunduğu zaman ona kulak verip dinleyin ve susun ki size merhamet edilsin." şeklinde konuştu.

 

Gürbüz'ün konuşmasından sonra program Kur'an tilaveti okumasıyla sona erdi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir