• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Merkeze bağlı Doğantarla köyünde yaşayan 45 yaşındaki Şıvgın, dört yıl önce atıl arazisini değerlendirmek ve kültür mantarı üretimi yapmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün "KOP ile Aksaray Mantar Yetiştiriyor Üretici Kazanıyor Projesi"ne başvurdu.

Mantar yetiştiriciliği kursuna katılan ve üretimin tüm aşamalarını öğrenen üç çocuk annesi Şıvgın, proje kapsamında evinin önündeki atıl arazisine mantar tesisi kurdu. Bu proje yüzde 70 hibe desteği sağladı.

Şıvgın, basın muhabirine verdiği demeçte, köye gelen memurlar sayesinde projeden haberdar olduğunu belirtti.

Proje sayesinde kendi işinin patronu olduğunu vurgulayan Şıvgın, "Seramızı ilk kurduğumuzda çok zorlanmıştım. Ancak pes etmedim ve bocalama dönemini atlattım. İyi ki mantar işine girmişim." şeklinde konuştu.

Yüzde 70 hibe desteğinin önemli olduğunu dile getiren Şıvgın, "Mantar seramız olmadan eşim sürekli şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ancak seramızın ardından sadece Aksaray'da çalışıyor bu sayede buradan elde ettiğimiz gelir, evimize ek bir kazanç sağladı. Hem bana hem de eşime bir güvence kapısı oldu." ifadelerini kullandı. AA