• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte bugün: 19 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

721: Tarihe geçmiş ilk ay tutulması Babil'de gözlendi.

1915: Güneş Sistemi gezegenlerinden Plüton'un ilk fotoğrafı çekildi. Ancak Plüton'un yeni bir gezegen olduğu o tarihte anlaşılamadı.

1930: İngiliz politikacı Arthur Balfour öldü. İskoç asıllı olan Arthur Balfour, İngiliz işgali altındaki İrlanda'dan sorumlu sekreterken uyguladığı sert politikalar yüzünden İrlandalılar tarafından "Kanlı Balfour" olarak adlandırıldı. İngiltere Başbakanlığı ve çeşitli bakanlıklar dahil önemli görevlerde bulunan bu şahısı, İslam Ümmeti özellikle 1917 yılında hazırladığı Balfour Deklarasyonu ile hatırlamaktadır. Zira bu deklarasyon, tarihçilerin de belirttiği üzere Filistin topraklarında Siyonist bir işgal Devletinin kurulmasına zemin hazırlamıştır.

1980: Ankara'da bir inzibat erini öldürme iddiasıyla yargılanan Erdal Eren ölüm cezasına çarptırıldı. Eren'in idamı 13 Aralık'ta infaz edildi. Eren'in yaşının 18'den küçük olduğu söylenerek kemik testi yapılması istenmiş fakat kemik tespit yapılmadan idam edilmişti. Dönemin bir numaralı ismi Kenan Evren, 18 yaşından küçük olduğu için idam edilmemesi için gelen tepkiler karşısında "Asmayalım da besleyelim mi?" sözünü bu genç üzerine söylemiş, ancak bu kara nükte, daha sonra 12 Eylül'ün tüm mağdurlarına teşmil edilen bir söz olmuştu.

1999: Ankara DGM Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye çalıştığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

2001: Türkiye'yi AB üyeliğine taşıyacak sözde Ulusal Program, Bakanlar Kurulunca onaylandı.

2003: ABD askerleri Irak-Kuveyt sınırındaki askerden arındırılmış bölgeye girdi. ABD uçakları da Irak'ın batısını bombalamaya başladı.

2003: Bakanlar Kurulu, TSK’nın Kuzey Irak'a gönderilmesi ve ABD uçaklarının Türkiye hava sahasından geçişlerine izin verilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresini Meclise gönderdi. Bu tezkere Meclis tarafından reddedilecek ve Amerika ile gerginliğe sebep olacaktı. Çünkü Irak'a saldıracak olan Amerika bu teskere ile Türkiye'yi de yanına çekmeyi umuyordu.

2019: NASA, Rusya’nın Bering Denizi'ne Düşen meteorun Hiroşima’ya atılan atom bombasından 10 kat daha fazla güçlü olduğunu açıkladı.

2020: GENÇLİK VE SPOR BAKANI MUHARREM KASAPOĞLU, KORON VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA LİGLERİN ERTELENDİĞİNİ DUYURDU. (LİGLER ERTELENDİ)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir