• DOLAR 32.358
  • EURO 35.259
  • ALTIN 2443.279
  • ...
İşgal rejiminden suikast: Yardımların koordinasyonundan sorumlu bir kişi şehit oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, "Bugün İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardımın götürülmesi ve sağlanması için aşiretler ve UNRWA ile koordinasyondan sorumlu Yarbay Fayik el-Mebhuh'u suikastle öldürerek yeni bir suç işledi." denildi.

Yarbay Mebhuh'un sivil olarak insani yardım çalışmaları yürüttüğü ve uluslararası kanun gereğince korunması gerektiği vurgulandı.

İşgal rejimin, Gazze Şeridi'nin kuzeyine aylar sonra yardım ulaştırıldıktan iki gün sonra Mebhuh'u öldürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, bu suikastin, işgal rejimin zorla aç bırakma politikasının bir parçası olduğuna işaret edildi.

Gazze kenti ile kuzey bölgelerinde yüzbinlerce Filistinlinin açlıktan sıkıntı çektiği belirtilen açıklamada, işgal rejimin insani yardım girişinin kolaylaştırılmasını engellediği bilgisi verildi.

Açıklamada, "İsrail işgalinin bu tür suçları işlemesi, katliamlar yapması sivilleri öldürmesi ve insani yardım sorumlularını hedef alması, Gazze Şeridi'nde kaos ve kaos yaymak için tüm gücüyle çabaladığını hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde doğruluyor." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir