• DOLAR 32.399
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2400.75
  • ...
Enflasyon ne zaman düşecek? Tarih verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'e göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen ay yüzde 4,53 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 67,07'ye yükseldi. Peki enflasyon ne zaman düşecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemini değerlendirdiği açıklamalarında Orta Vadeli Program'dan enflasyona kadar pek çok konuyu değerlendirdi. Bakan Şimşek "Yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız, Türk Lirasını güçlendirecek kredi genişlemesini yavaşlatacak bir program uygulamaya başladık" dedi.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Bakan Şimşek enflasyonun düşeceği tarihi verdi; ''Sıkı para politikası, sıkı maliye politikası dolayısıyla enflasyon düşecek. Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için ne gerekiyorsa yapacak. Kredi hacmindeki genişleme enflasyonla hedefleri tutarlı bir hale geliyor

Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlerdi. Amacımız enflasyonu kalıcı bir şekilde aşağı çekmek.

Enflasyon Temmuz 3'den itibaren düşmeye başlayacak. Çünkü çıktı açığı Temmuz'da eksiye dönüyor. Baz etkisi var. Para politikası gecikmeli çalışıyor.

Başından beri enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak diyoruz. Enflasyonda düşüş trendi başlamış durumda. Bir program var sabırla kararlılıkla uygulayacağız.''

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir