• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sandık kurullarındaki görevli memurlara hakarete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek ilçesinde sandık kurullarında görevli memurlara yönelik verilen eğitimde 'Videoyu izleyin, sonra bizi arayıp aptal saptal sorular sormayın' ifadesinin kullanıldığı iddiasına Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Coşkun, "Siverek ilçemizde sandık kurullarında görevli memurlarımıza yönelik verilen eğitimdeki kastı aşan, hakaretamiz ve seviyesiz ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Ülke genelinde büyük bir olgunlukla devam eden seçim sürecine Siverek’te gölge düşürmeye çalışmak ve sandık kurulu gibi önemli bir görevle ilgili 'Videoyu izleyin, sonra bizi arayıp aptal saptal sorular sormayın' gibi bir cümle kurmak kimsenin haddi değildir." dedi.

Yetkili mercileri harekete geçmeye davet eden Coşkun, "Konuyu etraflıca araştırıp TBMM Başkan Vekili Sayın Bekir Bozdağ  ile Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm yetkili mercilerle görüştük. Adalet Sarayları hepimize adalet dağıtmak üzere teşkilatlanan kurumlardır, öğretmenlerimize/memurlarımıza 'Ali kıran baş kesen' edasıyla hakaret edilecek yerler değildir. Siverek Kaymakamlığı tarafından acilen ilgililerle ilgili soruşturma açılmasını bekliyoruz. Eli öpülesi öğretmenlerin ellerinde yetişen yetkililerin 'Sürekli gelip kapımda yalvarıyorsunuz.' şeklinde seviyesiz cümleler sarf etmesi ancak akıl tutulmasıyla tarif edilebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir